Analiza si diagnosticul echilibrului financiar. Studiu empiric: industria HoReCa

Cod intern: xsales_1264005
Producator: Universul Juridic
Vizualizari: 20 / Achizitii: 12
Pret:   44.65 RON

Acest produs este publicat in categoria Librarie la data de 30-09-2023: 03:09 si vandut de BookZone. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate. ( alege finantarea potrivita )

  • Produs cu garantie

  • Livrare direct din stocul fizic al BookZone

  • Retur gratuit minim 14 zile de la data achizitiei

Mediul economic actual este caracterizat in permanența de un anumit grad de incertitudine, astfel incat cererea din partea utilizatorilor externi pentru informații privind echilibrul financiar și valoarea unei entitați economice cu scop lucrativ este in continua creștere. O situație financiara sanatoasa se caracterizeaza prin capacitatea managementului financiar al unei entitați economice de a menține un nivel corespunzator al lichiditații și solvabilitații, in scopul reducerii gradului de indatorare și implicit riscului de insolvabilitate. Acesta este considerentul pentru care una dintre preocuparile fundamentale ale managerului financiar este controlul asupra echilibrului financiar al societații. Pentru a aprecia starea de echilibru financiar a unei entitați, este necesar sa existe mai multe echilibre parțiale, precum: echilibrul intre fondul de rulment și necesarul de fond de rulment; echilibrul lichiditații; echilibrul solvabilitații; echilibrul raportului creanțe-datorii curente; echilibrul venituri-cheltuieli, etc. Lucrarea prezinta o analiza diagnostic a echilibrului financiar in scopul de a identifica punctele forte, punctele slabe, oportunitațile și riscurile cu care se confrunta entitațile economice romanești care activeaza in domeniul HoReCa
Nota clientilor