S T I I N T A , R A F I N A M E N T S I I N F O R M A T I E C O L O S A L A I N C E L M A I C O N C I S G H I D A L V I N U L U I De patruzeci de ani scriu despre vin si in fiecare zi tot mai invat cate ceva nou. Intentionez in acest volum sa va impartasesc din experienta mea, concentrandu-ma pe ceea ce este cu adevarat important, din dorinta de a va transforma, in doar 24 de ore, in autentici experti in vin. - JANCIS ROBINSON, British Icon of Wine S P U N E - M I C E B E I , C A S A - T I S P U N C I N E E S T I ! Ce este vinul? • Cum se face vinul? • Rosu, alb sau rose? • Cum sa alegeti vinul dintr-un magazin si cum sa alegeti magazinul de vinuri • Cum sa alegeti vinul din meniul de restaurant • Zece moduri de a alege sticla potrivita • Ce ne dezvaluie sticla • Ce ne dezvaluie eticheta • Terminologia degustarii • Vinul potrivit la mancarea potrivita • Ritualuri de restaurant • Cele mai indragite vinuri • Sticla de facut impresie maxima • Sticla de daruit • Cele mai raspandite zece mituri despre vin • Zece sfaturi capitale • Sa nu uitam strugurii • Jargonul vinului Magazinele de vinuri si librariile au o multime de lucruri in comun. La fel cum unui librar ii poti spune ce gusturi si ce antipatii ai, iar el iti poate face cele mai potrivite recomandari, este o politica la fel de inteleapta sa ii dezvalui unui profesionist al vinului ce anume iti place si sa il rogi sa-ti propuna ceva potrivit, insa care sa fie mai aventuros, cu un raport calitate-pret mai favorabil sau mai bine facut. Supermarketurile pot avea putere de cumparare masiva, ceea ce e convenabil numai in privinta sortimentelor mai ieftine, iar in zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil sa incurajam si sa sustinem independentii mai mici, cei carora le pasa cu adevarat si inteleg fiecare dintre sticlele pe care le pun in vanzare.
Scrie parerea ta
Expert in vin in 24 de ore
Ai cumparat produsul Expert in vin in 24 de ore ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
S T I I N T A , R A F I N A M E N T S I I N F O R M A T I E C O L O S A L A I N C E L M A I C O N C I S G H I D A L V I N U L U I De patruzeci de ani scriu despre vin si in fiecare zi tot mai invat cate ceva nou. Intentionez in acest volum sa va impartasesc din experienta mea, concentrandu-ma pe ceea ce este cu adevarat important, din dorinta de a va transforma, in doar 24 de ore, in autentici experti in vin. - JANCIS ROBINSON, British Icon of Wine S P U N E - M I C E B E I , C A S A - T I S P U N C I N E E S T I ! Ce este vinul? • Cum se face vinul? • Rosu, alb sau rose? • Cum sa alegeti vinul dintr-un magazin si cum sa alegeti magazinul de vinuri • Cum sa alegeti vinul din meniul de restaurant • Zece moduri de a alege sticla potrivita • Ce ne dezvaluie sticla • Ce ne dezvaluie eticheta • Terminologia degustarii • Vinul potrivit la mancarea potrivita • Ritualuri de restaurant • Cele mai indragite vinuri • Sticla de facut impresie maxima • Sticla de daruit • Cele mai raspandite zece mituri despre vin • Zece sfaturi capitale • Sa nu uitam strugurii • Jargonul vinului Magazinele de vinuri si librariile au o multime de lucruri in comun. La fel cum unui librar ii poti spune ce gusturi si ce antipatii ai, iar el iti poate face cele mai potrivite recomandari, este o politica la fel de inteleapta sa ii dezvalui unui profesionist al vinului ce anume iti place si sa il rogi sa-ti propuna ceva potrivit, insa care sa fie mai aventuros, cu un raport calitate-pret mai favorabil sau mai bine facut. Supermarketurile pot avea putere de cumparare masiva, ceea ce e convenabil numai in privinta sortimentelor mai ieftine, iar in zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil sa incurajam si sa sustinem independentii mai mici, cei carora le pasa cu adevarat si inteleg fiecare dintre sticlele pe care le pun in vanzare.
Acorda un calificativ