Cele mai iubite retete din bucataria romaneasca traditionala sunt prezentate aici pentru cei care doresc sa ne cunoasca gastronomia: turisti, straini interesati de aceasta parte delicioasa a culturii noastre, romani plecati demult care poate au uitat gustul hranei din copilarie sau alte persone dornice sa cunoasca parte din delicatesele noastre. Fiind o carte tradusa si in limba engleza tocmai pentru acest scop, de a face cunoscut, accesibil si "gatibil" aproape orice dintre aceste retete, imi propun ca tot mai multi dintre cei care sosesc in Romania sa inteleaga ceea ce servim cu drag ori de cate ori ne calca pragul un calator obosit sau un turist dornic de cunoastere. Cartea de fata se doreste a fi una de informare despre ceea ce gastronomia romaneasca a pastrat ca retete traditionale (adica cele gatite de cel putin trei generatii, bunica: mama si fiica...), gastronomie care este egala cu identitatea noastra de popor roman, balcanic, latin si nu numai atat. Si pentru ca un tot este format din mai multe parti bine sudate intre ele, in afara de retetele care au definit gastronomia nationala ca fiind una de sine statatoare, cu identitate proprie, gastronomiile zonale sau retetele care s-au nascut in diferitele regiuni ale Romaniei provin dintr-o reteta-mama, diferentiindu-se doar prin ingredientele locale sau uneori prin tehnica de preparare.
Scrie parerea ta
Calatorie culinara prin bucataria romaneasca traditionala - Liliana Moisan Bolbol
Ai cumparat produsul Calatorie culinara prin bucataria romaneasca traditionala - Liliana Moisan Bolbol ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Cele mai iubite retete din bucataria romaneasca traditionala sunt prezentate aici pentru cei care doresc sa ne cunoasca gastronomia: turisti, straini interesati de aceasta parte delicioasa a culturii noastre, romani plecati demult care poate au uitat gustul hranei din copilarie sau alte persone dornice sa cunoasca parte din delicatesele noastre. Fiind o carte tradusa si in limba engleza tocmai pentru acest scop, de a face cunoscut, accesibil si "gatibil" aproape orice dintre aceste retete, imi propun ca tot mai multi dintre cei care sosesc in Romania sa inteleaga ceea ce servim cu drag ori de cate ori ne calca pragul un calator obosit sau un turist dornic de cunoastere. Cartea de fata se doreste a fi una de informare despre ceea ce gastronomia romaneasca a pastrat ca retete traditionale (adica cele gatite de cel putin trei generatii, bunica: mama si fiica...), gastronomie care este egala cu identitatea noastra de popor roman, balcanic, latin si nu numai atat. Si pentru ca un tot este format din mai multe parti bine sudate intre ele, in afara de retetele care au definit gastronomia nationala ca fiind una de sine statatoare, cu identitate proprie, gastronomiile zonale sau retetele care s-au nascut in diferitele regiuni ale Romaniei provin dintr-o reteta-mama, diferentiindu-se doar prin ingredientele locale sau uneori prin tehnica de preparare.
Acorda un calificativ