Draga Olteanu-Matei este o artista cunoscuta si indragita creatoare a unor roluri (personaje) memorabile. De data aceasta o vedem intr-o ipostaza literara, mai putin cunoscuta, aceea de autoare a unor "retete versificate". Fie in proza, fie in versuri, retetele Dragai au umor. Parca o vedem interpretand un rol, sa zicem al unei gospodine (bucatarese) pricepute care ne spune cu haz cum se prepara Bouillabaise - pe care, prevazatoare, ne indeamna sa-l citim, daca suntem cat de cat scoliti Buiabes - sau Uha, dar ca sa nu se creada ca da preferinta bucatelor exotice, prezinta si Parjoale moldovenesti, Borsul de salata verde, Cozonacul regelui sau... Crapul la cuptor. Actrita-poeta stie reconstitui un "eveniment", o intamplare, pe care o povesteste cu farmec, cu umor, si in cadrul careia asaza cum nu se poate mai bine reteta. Pentru ca asa cum spunea si Sadoveanu, intamplarile in sine, goale, nu au nici un haz, cuvintele care le imbraca narativ sunt totul.Lectura placuta si... savuroasa, retetele baladesti ale Dragai Olteanu-Matei intregesc "repertoriul" actritei cu o fateta putin cunoscuta a artistei, ce stie sa faca din reteta culinara... pagina literara. -Ion Buzasi
Scrie parerea ta
Retete cercate, versificate si... desenate de Coana Chirita - Draga Olteanu-Matei
Ai cumparat produsul Retete cercate, versificate si... desenate de Coana Chirita - Draga Olteanu-Matei ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Draga Olteanu-Matei este o artista cunoscuta si indragita creatoare a unor roluri (personaje) memorabile. De data aceasta o vedem intr-o ipostaza literara, mai putin cunoscuta, aceea de autoare a unor "retete versificate". Fie in proza, fie in versuri, retetele Dragai au umor. Parca o vedem interpretand un rol, sa zicem al unei gospodine (bucatarese) pricepute care ne spune cu haz cum se prepara Bouillabaise - pe care, prevazatoare, ne indeamna sa-l citim, daca suntem cat de cat scoliti Buiabes - sau Uha, dar ca sa nu se creada ca da preferinta bucatelor exotice, prezinta si Parjoale moldovenesti, Borsul de salata verde, Cozonacul regelui sau... Crapul la cuptor. Actrita-poeta stie reconstitui un "eveniment", o intamplare, pe care o povesteste cu farmec, cu umor, si in cadrul careia asaza cum nu se poate mai bine reteta. Pentru ca asa cum spunea si Sadoveanu, intamplarile in sine, goale, nu au nici un haz, cuvintele care le imbraca narativ sunt totul.Lectura placuta si... savuroasa, retetele baladesti ale Dragai Olteanu-Matei intregesc "repertoriul" actritei cu o fateta putin cunoscuta a artistei, ce stie sa faca din reteta culinara... pagina literara. -Ion Buzasi
Acorda un calificativ