A venit toamna si provocarile alimentare ni se alatura, la fiecare masa. E vremea belsugului, a recoltelor bogate, a culegerii roadelor muncii de peste vara. Asadar, bucurie pe toata linia! Insa v-ati intrebat daca si organismul nostru se bucura tot atat de mult? Supus unei presiuni culinare, calorice si proteice, trupul nostru si mai ales unele organe sensibile la modul de alimentatie dau semnale clare ca trebuie sa avem grija la cat, ce si cum consumam. Nutritionistii au ajuns la un consens privind beneficiile unor alimente, ale unor tipuri de carne, legume si fructe. Bunaoara, cea mai "slaba" carne este cea de curcan, cu cel mai scazut continut in grasime, dar cu continut mare de vitamina B, zinc, fier si cupru. Asadar, un buchet de avantaje legate de starea de sanatate, la care se adauga gustul excelent al acestei carni, dar si nenumarate feluri in care se poate prepara. Apoi ne uitam spre ardei, care se numara printre legumele cu cel mai scazut nivel caloric; in schimb, sunt doldora de vitamina A si C, precum si de antioxidanti - cei care incetinesc imbatranirea. As mai enumera aici sfecla rosie si dovleacul: prima scade drastic nivelul colesterolului in sange, iar al doilea reduce riscul de cancer si hipertensiune arteriala. Asadar, bucataria naturii originare, nepervertite de procesele industriale si de tehnicile de "imbunatatire", este marele castigator al unei alimentatii sanatoase si savuroase. Dar sa nu uitam si posturile la care indeamna Biserica, la acele "armistitii" gastronomice, la acele pauze binemeritate luate de organismul asupra caruia oricum exercitam o mare presiune zilnica, pe toate palierele. Cu acest instrumentar format din bagajul de cunostinte corecte si tinerea posturilor, putem spune ca ducem o viata sanatoasa, dar si bineplacuta lui Dumnezeu! - Razvan Bucuroiu
Scrie parerea ta
Leacuri si retete manastiresti. Nr. 46 octombrie 2022-decembrie 2022
Ai cumparat produsul Leacuri si retete manastiresti. Nr. 46 octombrie 2022-decembrie 2022 ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
A venit toamna si provocarile alimentare ni se alatura, la fiecare masa. E vremea belsugului, a recoltelor bogate, a culegerii roadelor muncii de peste vara. Asadar, bucurie pe toata linia! Insa v-ati intrebat daca si organismul nostru se bucura tot atat de mult? Supus unei presiuni culinare, calorice si proteice, trupul nostru si mai ales unele organe sensibile la modul de alimentatie dau semnale clare ca trebuie sa avem grija la cat, ce si cum consumam. Nutritionistii au ajuns la un consens privind beneficiile unor alimente, ale unor tipuri de carne, legume si fructe. Bunaoara, cea mai "slaba" carne este cea de curcan, cu cel mai scazut continut in grasime, dar cu continut mare de vitamina B, zinc, fier si cupru. Asadar, un buchet de avantaje legate de starea de sanatate, la care se adauga gustul excelent al acestei carni, dar si nenumarate feluri in care se poate prepara. Apoi ne uitam spre ardei, care se numara printre legumele cu cel mai scazut nivel caloric; in schimb, sunt doldora de vitamina A si C, precum si de antioxidanti - cei care incetinesc imbatranirea. As mai enumera aici sfecla rosie si dovleacul: prima scade drastic nivelul colesterolului in sange, iar al doilea reduce riscul de cancer si hipertensiune arteriala. Asadar, bucataria naturii originare, nepervertite de procesele industriale si de tehnicile de "imbunatatire", este marele castigator al unei alimentatii sanatoase si savuroase. Dar sa nu uitam si posturile la care indeamna Biserica, la acele "armistitii" gastronomice, la acele pauze binemeritate luate de organismul asupra caruia oricum exercitam o mare presiune zilnica, pe toate palierele. Cu acest instrumentar format din bagajul de cunostinte corecte si tinerea posturilor, putem spune ca ducem o viata sanatoasa, dar si bineplacuta lui Dumnezeu! - Razvan Bucuroiu
Acorda un calificativ