• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; •Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez. In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt , Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume. Ritz and Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. - Wall Street Journal A fost Ritz primul "influencer", asa cum se spune in prezent? "Negustor" de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca "mod de viata" si a mancarii ca manifestare a culturii populare. - Toronto Star Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. - Publishers Weekly [O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor. - Booklist Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. - The Economist Traducere din limba engleza deIoana Adam.
Scrie parerea ta
Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Luke Barr
Ai cumparat produsul Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Luke Barr ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; •Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez. In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt , Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume. Ritz and Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. - Wall Street Journal A fost Ritz primul "influencer", asa cum se spune in prezent? "Negustor" de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca "mod de viata" si a mancarii ca manifestare a culturii populare. - Toronto Star Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. - Publishers Weekly [O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor. - Booklist Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. - The Economist Traducere din limba engleza deIoana Adam.
Acorda un calificativ