Rosii si busuioc la etajul 5 - Patrick Vernuccio

Cod intern: xsales_227152060
Vizualizari: 14 / Achizitii: 6
Pret:   49.0 RON

Acest produs este publicat in categoria Librarie la data de 31-05-2024: 12:05 si vandut de Libris. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate. ( alege finantarea potrivita )

  • Produs cu garantie

  • Livrare direct din stocul fizic al Libris

  • Retur gratuit minim 14 zile de la data achizitiei

Rosii si busuioc la etajul 5: Totul pentru o gradina de legume reusita pe balcon Rosii si busuioc la etajul 5: Totul pentru o gradina de legume reusita pe balcon/ Tomates et basilic au 5 eme etage: Tout pour reussir votre potager de balcon de Patrick Vernuccio poate fi un adevarat manual pentru toti cei care isi doresc sa isi amenajeze o gradina de legume pe balcon sau pe terasa. In aceste pagini veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a cultiva numeroase soiuri de fructe si legume in ghivece si jardiniere pe tot parcursul anului. In cazul in care te intrebi, de ce ai avea nevoie de o carte care sa te invete cum sa cultivi legume pe balcon, explicatia autorului este oferita prompt. In anii ce urmeaza nevoia de hrana va creste, in timp ce spatiul cultivabil va scadea considerabil: Un raport al ONU arata ca pana in 2050, 68% din populatia globului va locui in zona urbana. Nu e nevoie sa fii laureat al Premiului Nobel pentru a anticipa ca, cu cat zonele urbane se extind, cu atat zonele rurale se restrang. Daca ecuatia e simpla, nu la fel stau lucrurile si cu solutia acesteia: mai multi locuitori, o cerere crescuta de hrana, dar mai putin spatiu cultivabil... In fata acestei constatari, este nevoie sa ne regandim orasele, obiceiurile si modul in care consumam: pe scurt, organizarea generala a vietii noastre citadine. Din fericire, se pun in aplicare numeroase solutii inovatoare, iar agricultura urbana reprezinta o veritabila oportunitate si o alternativa minunata. Cartea de fata le da o veste extrem de buna tuturor celor care sunt atenti la alimentatie si au grija sa ofere corpului lor cei mai buni nutrienti in functie de sezon. Vestea buna este ca toate fructele si legumele, atat de sanatoase si de hranitoare, pot fi cultivate cu succes pe balcon. Este vorba mai exact despre: spanac, varza kale, nap, varza chinezeasca, broccoli, conopida sau macris, foarte sanatoase si recomandate a fi consumate iarna, respectiv rosii, castraveti, dovlecei, capsuni si ridichi, care ar trebui consumate in cantitati mai mari vara. Patrick Vernuccio, cunoscut pe retelele de socializare sub pseudonimul The Frenchie Gardener este un gradinar urban stabilit in Berlin. El si-a transformat propriul balcon (de 18 metri patrati) intr-o veritabila jungla urbana in care cultiva legume si fructe organice sezoniere. Dupa ce a plantat prima samanta la 36 de ani, a facut o adevarata pasiune pentru gradinaritul urban, actualmente militand pentru reintroducerea naturii in orasele si in vietile noastre si pentru refacerea acestei conexiuni esentiale cu alimentele, anotimpurile si ecosistemele. Patrick isi sustine cauza - reintoarcerea la natura - atat pe canalul sau de Instagram (unde ofera sfaturi utile pentru gradinarii urbani) dar si prin intermediul articolelor pe care le scrie pentru diverse reviste de gradinarit si prin cursurile online de gradinarit pe care le tine. Dand exemplul producatorilor de legume parizieni din secolul al XIX -lea, autorul ne indeamna sa practicam din nou cu incredere agricultura urbana, sa producem cantitati mari de legume de calitate pe o suprafata redusa, evitand poluarea si crearea de deseuri toxice. Sa incepem impreuna o gradina de legume pe balcon! Modelul de gradina propus de autor in aceasta carte se preteaza pentru un balcon de 4 m2, jumatate din acesta fiind expusa din plin la soare, iar cealalta jumatate aflandu-se in semiumbra. Recipientele de care aveti nevoie pentru a demara acest proiect sunt: • 7 ghivece, • 2 mese de gradinarit, • 5 jardiniere pentru ferestre. Legumele cultivate sunt urmatoarele: Primavara si vara: • 7 ghivece: rosii cherry, rosii, vinete, ardei, castraveti, cartofi, busuioc. •5 jardiniere: capsuni, macris, facelia, condurasi, carciumarese. •2 mese de gradinarit: ridichi, laptuci. Toamna si iarna: • 7 ghivece: varza chinezeasca, varza kale, fenicul, mangold, patrunjel, coriandru, conopida. • 5 jardiniere: capsuni, spanac, macris, fetica. • 2 mese de gradinarit: laptuca de iarna, mizuna, napi. Autorul va va ghida: • In legatura cu o serie de aplicatii utile pentru gradinari care va vor ajuta sa va informati despre clima si datele inghetului sau sa va dati seama cum va pica soarele pe balconul vostru in functie de amplasarea acestuia si de anotimpuri. • Sa va realizati propriul calendar pentru semanat, calculand de la ultima data a inghetului de primavara; Din carte veti afla: • Cum sa folositi la maximum spatiul vertical din balcon, astfel incat sa nu risipiti niciun centimetru; • Cum sa procedati cu legumele cu ciclu scurt de crestere: radacinoase (ridichi, napi) si legume pentru frunze (laptuca, spanac). De la semanare pana la recolta trebuie sa calculati intre una si maxim patru luni. • Cum sa procedati cu fructele si legumele cu ciclul lung de crestere: rosii, vinete, ardei, castraveti si capsuni. De la semanare pana la recolta trebuie sa calculati aproximativ 5-6 luni. • O lista cu soiurile de seminte preferate ale autorului; • Cateva lamuriri necesare cu privire la semintele hibride; • Sfaturi pentru a obtine propriile rasaduri; • Cum sa plantati corect semintele in ghivece si care este timpul de germinare pentru fiecare varietate; • Cum sa folosesti un compostor Bokashi, pentru a transforma deseurile din gradina in compost; • Cateva vesti triste in legatura cu valoarea nutritiva a alimentelor: "Se pare ca in doar saizeci de ani rosiile si-au pierdut peste 59% din concentratia de vitamina C, iar un mar contine in prezent de 100 de ori mai putina vitamina C decat in urma cu cincizeci de ani. La acea vreme, o singura portocala era de ajuns pentru a satisface nevoile noastre zilnice de vitamina A; astazi, avem nevoie de 21! Cat despre broccoli, el contine de 4 ori mai putin calciu si de 6 ori mai putin fier. Numeroase studii, precum cel al lui Brian Halweil, demonstreaza corelatia alarmanta dintre pierderea nutritionala si felul in care creste hrana. Poate mancam alimente mai frumoase, dar cu siguranta mancam mai putin bine si bun." Traducere din limba franceza de Anca Magurean.
Nota clientilor