Cartea abordeaza tematica obiceiurilor alimentare ale adolescentilor si efortul acestora de a face fata tentatiilor culinare intr-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalitatile prin care adolescentii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sanatos si modul in care parintii pot contribui la acest proces. Un colectiv de cercetatori in psihologia sanatatii de la Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, impreuna cu cercetatori din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia si Portugalia, la proiectul european comun, „Tentatia de a manca moderata de factori individuali si de mediu si instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informatiile despre tentatiile alimentare si modul in care adolescentii si le gestioneaza au la baza date provenite de la 15.000 de adolescenti (dintre care 1.401 din Romania). Cartea ofera parintilor, consilierilor si adolescentilor, intr-un limbaj accesibil, informatii fundamentate stiintific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentatie sanatoasa in randul tinerilor. Sunt propuse o serie de exercitii care pot fi realizate de catre adolescenti acasa sau la scoala, singuri sau impreuna cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educatia pentru sanatate.
Scrie parerea ta
Strategii de suport pentru o alimentatie sanatoasa la adolescenti - Marijn Stok
Ai cumparat produsul Strategii de suport pentru o alimentatie sanatoasa la adolescenti - Marijn Stok ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Cartea abordeaza tematica obiceiurilor alimentare ale adolescentilor si efortul acestora de a face fata tentatiilor culinare intr-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalitatile prin care adolescentii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sanatos si modul in care parintii pot contribui la acest proces. Un colectiv de cercetatori in psihologia sanatatii de la Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, impreuna cu cercetatori din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia si Portugalia, la proiectul european comun, „Tentatia de a manca moderata de factori individuali si de mediu si instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informatiile despre tentatiile alimentare si modul in care adolescentii si le gestioneaza au la baza date provenite de la 15.000 de adolescenti (dintre care 1.401 din Romania). Cartea ofera parintilor, consilierilor si adolescentilor, intr-un limbaj accesibil, informatii fundamentate stiintific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentatie sanatoasa in randul tinerilor. Sunt propuse o serie de exercitii care pot fi realizate de catre adolescenti acasa sau la scoala, singuri sau impreuna cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educatia pentru sanatate.
Acorda un calificativ