Laura C. Martin a publicat peste douazeci si cinci de volume din universul peisagisticii, distinse cu nenumarate premii. De zeci de ani studiaza complexitatea plantelor si participa la emisiuni de televiziune precum Home Matters si Victory Garden. A lucrat ca redactor de specialitate la revistele Atlanta Homes and Lifestyles si Georgia si scrie pentru publicatii diverse, de la American Horticulturist si pana la Better Homes & Gardens. DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII INTR-O CEASCA DE CEAI: GUST SI SENZATIE, ELIXIR SI RASFAT, PLACERE, ARMONIE, PURITATE SI LINISTE, FINETE SI MISTER, SPIONAJ, RAZBOAIE SI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTA SI CULTURA SUBTILA A BUNULUI- GUST Verde, negru, alb, rosu, oolong si miere si lapte si frisca, un pachet de dorinte si asteptari implinite intr-un singur cuvant – ceai. Daca ti-e frig, ceaiul o sa te incalzeasca. Daca te-ai incalzit prea tare, ceaiul o sa te racoreasca. Daca esti deprimat, ceaiul o sa te inveseleasca. Daca esti agitat, ceaiul o sa te linisteasca. - William Gladstone (1809-1898), prim-ministru al Marii Britanii CEAIURI NEGRE Laptele este o aditie potrivita in cazul unora dintre ceaiurile negre. Luati in considerare notatiile w (cu lapte) sau wo (fara lapte). Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit in amestecuri, maltuit (w) Ceylon (Sri Lanka). Inviorator, corp usor spre mediu, dulce (w sau wo) Darjeeling, prima cursa (India). Muscat dulce, inviorator (w sau wo) Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo) Keemun (China). Profund, bogat, cu o tusa de fum (wo) Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w) Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo) Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tusa de dulceata, amestecuri (wo) Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo) CEAIURI VERZI Bancha (Japonia). Un ceai bun de fiecare zi , culoare aurie-deschisa, usor dulce, ierbos Dragonwell sau Longjing (China, Japonia). De foarte buna calitate, racoritor, sprinten, dulce Gunpowder (China, Japonia, Ceylon). Numit astfel din cauza ca e rulat sub forma de bilute; corp puternic, dulce, ierbos Genmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prajit; gust de floricele de porumb Gyokura (Japonia). De foarte buna calitate, culoarea bauturii verde-deschis; dulce, gust de mare Hojicha (Japonia). Din frunze prajite, culoarea bauturii chihlimbarie, gust de alune, corp plin Hyson (China). Argilos, corp mediu Matcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub forma de pudra; usor, dulce Sencha (Japonia). Un ceai de fiecare zi placut, usor astringent, usor dulc
Scrie parerea ta
Istoria si arta ceaiului
Ai cumparat produsul Istoria si arta ceaiului ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Laura C. Martin a publicat peste douazeci si cinci de volume din universul peisagisticii, distinse cu nenumarate premii. De zeci de ani studiaza complexitatea plantelor si participa la emisiuni de televiziune precum Home Matters si Victory Garden. A lucrat ca redactor de specialitate la revistele Atlanta Homes and Lifestyles si Georgia si scrie pentru publicatii diverse, de la American Horticulturist si pana la Better Homes & Gardens. DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII INTR-O CEASCA DE CEAI: GUST SI SENZATIE, ELIXIR SI RASFAT, PLACERE, ARMONIE, PURITATE SI LINISTE, FINETE SI MISTER, SPIONAJ, RAZBOAIE SI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTA SI CULTURA SUBTILA A BUNULUI- GUST Verde, negru, alb, rosu, oolong si miere si lapte si frisca, un pachet de dorinte si asteptari implinite intr-un singur cuvant – ceai. Daca ti-e frig, ceaiul o sa te incalzeasca. Daca te-ai incalzit prea tare, ceaiul o sa te racoreasca. Daca esti deprimat, ceaiul o sa te inveseleasca. Daca esti agitat, ceaiul o sa te linisteasca. - William Gladstone (1809-1898), prim-ministru al Marii Britanii CEAIURI NEGRE Laptele este o aditie potrivita in cazul unora dintre ceaiurile negre. Luati in considerare notatiile w (cu lapte) sau wo (fara lapte). Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit in amestecuri, maltuit (w) Ceylon (Sri Lanka). Inviorator, corp usor spre mediu, dulce (w sau wo) Darjeeling, prima cursa (India). Muscat dulce, inviorator (w sau wo) Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo) Keemun (China). Profund, bogat, cu o tusa de fum (wo) Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w) Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo) Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tusa de dulceata, amestecuri (wo) Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo) CEAIURI VERZI Bancha (Japonia). Un ceai bun de fiecare zi , culoare aurie-deschisa, usor dulce, ierbos Dragonwell sau Longjing (China, Japonia). De foarte buna calitate, racoritor, sprinten, dulce Gunpowder (China, Japonia, Ceylon). Numit astfel din cauza ca e rulat sub forma de bilute; corp puternic, dulce, ierbos Genmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prajit; gust de floricele de porumb Gyokura (Japonia). De foarte buna calitate, culoarea bauturii verde-deschis; dulce, gust de mare Hojicha (Japonia). Din frunze prajite, culoarea bauturii chihlimbarie, gust de alune, corp plin Hyson (China). Argilos, corp mediu Matcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub forma de pudra; usor, dulce Sencha (Japonia). Un ceai de fiecare zi placut, usor astringent, usor dulc
Acorda un calificativ