O istorie mondiala a comunismului. Incercare de investigatie istorica. Volumul III – Un adevar mai rau decat orice minciuna. Complicii

Cod intern: xsales_14075494
Producator: Humanitas
Vizualizari: 34 / Achizitii: 19
Pret:   119.2 RON

Acest produs este publicat in categoria Librarie la data de 13-10-2023: 01:10 si vandut de Librex. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate. ( alege finantarea potrivita )

  • Produs cu garantie

  • Livrare direct din stocul fizic al Librex

  • Retur gratuit minim 14 zile de la data achizitiei

Cu o prefata a autorului la editia romaneasca. Traducere de Wilhelm Tauwinkl, Carmen Fotescu, Marieva‑Catalina Ionescu, Mariana Piroteala, Elena Ciocoiu, Georgeta‑Anca Ionescu si Emanoil Marcu. Humanitas s-a nascut la o rascruce a istoriei noastre: februarie 1990. Nu intamplator, Fenomenul Pitesti, cartea lui Virgil Ierunca, inaugura „Procesul comunismului“, colectia ivita din cel mai apasat act de vointa editoriala facut in ultimii 30 de ani. Simbolic, aceasta colectie se incheie cu trilogia lui Thierry Wolton, O istorie mondiala a comunismului. Este, in definitiv, procesul completsi lamuritor facut celui mai criminal regim politic din lume: comunismul. — GABRIEL LIICEANU, decembrie 2020 „Orice anticomunist e un caine.“ — JEAN-PAUL SARTRE „Cu cat sunt mai nevinovati, cu atat merita mai mult sa fie impuscati.“ — BERTOLT BRECHT „N-am cunoscut niciodata un om mai sincer, mai drept si mai onest decat Stalin.“ — H.G. WELLS „Osanalele lui Aragon, maofilia lui Sollers, miopia selectiva a lui Sartre... au fost numerosi cei care si-au facut micile lor aranjamente in raport cu comunismul. Tema centrala a acestui volum ramane modul in care oamenii inteleg sa perceapa realitatea. Intreaga trilogie este captivanta si exhaustiva.“ — Charlie Hebdo „O lucrare colosala, de o profunzime umana coplesitoare.“ — Le Temps „Complicii nu au faurit comunismul, acest rol le-a apartinut calailor, in schimb i-au permis sa dureze, mai rau chiar, sa prospere, din credinta, din orbire, din interes. Unii au fost mai complici decat altii, fara doar si poate. Toate aceste complicitati, cu diverse motivatii, explica in fapt dificultatile intampinate in stabilirea adevarului legat de regimurile totalitare. Asa se explica tulburarea cu care privesc oamenii toata aceasta poveste: constiinta incarcata la nivel general impiedica perceptia corecta.  Oricat de dureros este acest trecut, in primul rand pentru nenumaratele sale victime, atunci cand inca mai pot sa depuna marturie despre el, dar si pentru cei care s-au lasat inselati sau pentru cei care au pastrat tacerea, suntem obligati sa rostim adevarul pana la capat.“ — THIERRY WOLTON Carte recompensata cu Premiul Jan Michalski (Elvetia, 2017) si Premiul Aujourd’hui (Franta, 2018).
Nota clientilor