Microbiomul: sanatatea incepe in intestin

Cod intern: xsales_307337785
Producator: Philobia
Vizualizari: 19 / Achizitii: 13
Pret:   36.0 RON

Acest produs este publicat in categoria Librarie la data de 20-09-2024: 10:09 si vandut de Librex. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate. ( alege finantarea potrivita )

  • Produs cu garantie

  • Livrare direct din stocul fizic al Librex

  • Retur gratuit minim 14 zile de la data achizitiei

Stiai ca exista cercetatori care considera ca aproape 90% din bolile actuale au legatura cu sanatatea microbiomului (complexa comunitate de microorganisme din corpul nostru, indeosebi din tractul digestiv)? Este demonstrat deja ca un microbiom cu o compozitie optima, in care sunt prezente bacterii benefice, poate preveni diferite afectiuni, indeosebi pe cele neurologice, autoimune, psihoemotionale (depresie sau anxietate), intestinale, alergii, autism, ADHD, astm sau boli corelate cu declinul cognitiv (Alzheimer ori Parkinson). „Dintr-un anumit punct de vedere, microbiomul uman este mai bine informat decat noi despre ceea ce se intampla in fiecare moment in corpul nostru, despre sentimentele pe care le avem si despre deciziile pe care trebuie sa le luam. Asadar, putem da vina pe bacteriile din propriul corp pentru actiunile noastre? In realitate, noi suntem cei care, prin dieta si stilul de viata, ii controlam compozitia si, prin urmare, si ceea ce produce. Asa ca haideti sa nu ne mai gasim atatea scuze si sa ne apucam de treaba pentru a vedea cum putem sa ne influentam pozitiv starea de spirit si chiar sa prevenim sau sa intarziem aparitia bolilor“, ne indeamna Prof. Dr. Maria Rescigno, un reputat cercetator italian in domeniul microbiomului. Studierea riguroasa a microbiomului constituie o resursa extraordinara in medicina personalizata a viitorului si un instrument important in prevenirea si tratamentul multor boli. 1. O SCURTA INCURSIUNE IN LUMEA MICROBIOMULUI De la fl ora bacteriana la microbiom: inca un organ O lume facuta din microbi Camere de oaspeti Pe tarmuri 2. CE SUNT BARIERELE SI CE ROL AU Bariera vasculara intestinala Permeabilitatea intestinala si sindromul intestinului permeabil Cele doua bariere ale creierului Formarea barierei hematoencefalice Michal Schwartz: cum se schimba o paradigma Anatomia unui experiment 3. CELE DOUA CREIERE Un dialog care nu se termina niciodata Diferitele canale de comunicare Sistemul nervos Nervul vag Camerele de control ale starilor noastre de spirit 4. BOLILE NEUROLOGICE SI MICROBIOMUL Ce a fost mai intai? Oul sau gaina? Microbiomul persoanelor in varsta Boala Alzheimer Celule microgliale Boala Parkinson Gram-pozitiv si gram-negativ Problemele de somn Melatonina Scleroza laterala amiotrofica Scleroza multipla Sindromul intestinului iritabil (SII) Anxietatea Sepsisul si anxietatea Depresia Depresie majora sau unipolara Depresia bipolara Depresia ca o manifestare a artritei reumatoide Schizofrenia si psihoza Axa intestin-creier la copii si adolescenti Autismul (TSA) Bifidobacteriile Riscul de psihoza, drogurile in adolescenta si flora intestinala Dincolo de axa intestin-creier Parodontita si bolile neurodegenerative 5. MICROBIOMUL SI… Satietatea Tulburarile de alimentatie Anorexia Dieta controleaza comportamentul la nivel social Concluzii 6. PREVENIREA SI TRATAMENTUL BOLILOR NEUROLOGICE PRIN ABORDARI CARE MODULEAZA MICROBIOMUL Nutritia si protectia impotriva bolilor neurodegenerative Polifenolii: antioxidanti de origine vegetala Flavonolii si boala Parkinson Ginsengul rosu coreean, microbiomul si boala Alzheimer Dieta ketogenica si sindromul de intestin iritabil Uleiul de masline si de camelie in boala Alzheimer Omega-3 Pre-, pro- si postbioce Administrarea probioticelor in studiile clinice la om Lactocaseibacillus rhamnosus HA-114 la pacientii supraponderali: efect asupra dispozitiei Amestec de probiotice si raspunsuri functionale ale creierului Un amestec de probiotice in tratamentul depresiei majore Lactobacillus in tratamentul si prevenirea autismului Transplantul de microbiota fecala Administrarea de probiotice (bacterii si drojdii in modelele preclinice Metaboliti bacterieni si postbiotici Alimente fermentate Kimchi si sindromul de intestin iritabil 7. PERSPECTIVE DE VIITOR Limitarile analizei microbiomului Ce putem face? Sfaturi practice Evitarea sindromului de intestin permeabil Evitarea unei diete bogate in grasimi animale Consumarea multor fibre si grasimi bune Importanta dietei mediteraneene Traiasca combinatia dintre leguminoase si cereale Alimentele prefermentate Teste de fermentare in vitro Postbiotice Fara graba: testul celor cincisprezece zile   Nu uita de exercitiile fizice zilnice
Nota clientilor