Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti. Von Bremzen stie cum sa spuna o poveste — e incisiva, amuzanta, mereu prezenta. – Chicago Tribune Este privirea dulce-amara a unei inimi sensibile, indreptata — prin mancare — asupra istoriei sovietice. – Los Angeles Times Geniala… O biografie cu suflet si o reflexie a culturii sovietice (si a celei americane). – Philadelphia Inquirer Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti. Alte carti aparute la Editura Curtea Veche: Maramures in bucate Sanatatea are gust. Ghid pentru slabit Ramai la masa?
Scrie parerea ta
Arta bucatariei sovietice
Ai cumparat produsul Arta bucatariei sovietice ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti. Von Bremzen stie cum sa spuna o poveste — e incisiva, amuzanta, mereu prezenta. – Chicago Tribune Este privirea dulce-amara a unei inimi sensibile, indreptata — prin mancare — asupra istoriei sovietice. – Los Angeles Times Geniala… O biografie cu suflet si o reflexie a culturii sovietice (si a celei americane). – Philadelphia Inquirer Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti. Alte carti aparute la Editura Curtea Veche: Maramures in bucate Sanatatea are gust. Ghid pentru slabit Ramai la masa?
Acorda un calificativ