Vin Spumant Raventos i Blanc de la Finca, 0.75 l Vinul spumant De la Finca este realizat cu struguri din viile cele mai vechi ale familiei, plantate in 1964 in Vinya dels Fossils. Plantele de la podgoria Vinya dels Fossils provin din selectia efectuata de Manuel Raventos Domenech in 1888. Creatorul formulei de vin spumant Penedes prin combinarea celor trei soiuri de struguri autohtoni, Macabeu, Xarel·lo si Parellada, Manuel Raventos a experimentat inclusiv prin plantare mici parcele separate. Situata pe cele mai inalte terase ale raului Anoia, podgoria Vinya dels Fossils are soluri marine cu un continut ridicat de fosile ce caracterizeaza structura si compozitia solului acestei vie. Carbonatii sunt componenta care ofera principala sursa de tipicitate acestui vin spumant, cu o expresie salina ridicata. Un spumant cu o identitate si personalitate unice. 60% Xarel-lo, 30% Macabeu si 10% Parellada cu prima fermentare in cuve inox la o temperatura controlata, separand soiurile si tipurile de sol, urmata de asamblare si a doua fermentare in sticla cu maturare minima de 30 de luni cu drojdia. Nu se adauga lichior de expeditie iar data degorjarii este indicata pe eticheta din spate. Note de degustare – vinul ce exprima cel mai bine caracterul locului si stilul casei, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea indelungata pe drojdii, influentele climatului mediteraneean si cele marin minerale oferite de sol.
Scrie parerea ta
Vin Spumant Raventos i Blanc de la Finca, 0.75 l
Ai cumparat produsul Vin Spumant Raventos i Blanc de la Finca, 0.75 l ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Vin Spumant Raventos i Blanc de la Finca, 0.75 l Vinul spumant De la Finca este realizat cu struguri din viile cele mai vechi ale familiei, plantate in 1964 in Vinya dels Fossils. Plantele de la podgoria Vinya dels Fossils provin din selectia efectuata de Manuel Raventos Domenech in 1888. Creatorul formulei de vin spumant Penedes prin combinarea celor trei soiuri de struguri autohtoni, Macabeu, Xarel·lo si Parellada, Manuel Raventos a experimentat inclusiv prin plantare mici parcele separate. Situata pe cele mai inalte terase ale raului Anoia, podgoria Vinya dels Fossils are soluri marine cu un continut ridicat de fosile ce caracterizeaza structura si compozitia solului acestei vie. Carbonatii sunt componenta care ofera principala sursa de tipicitate acestui vin spumant, cu o expresie salina ridicata. Un spumant cu o identitate si personalitate unice. 60% Xarel-lo, 30% Macabeu si 10% Parellada cu prima fermentare in cuve inox la o temperatura controlata, separand soiurile si tipurile de sol, urmata de asamblare si a doua fermentare in sticla cu maturare minima de 30 de luni cu drojdia. Nu se adauga lichior de expeditie iar data degorjarii este indicata pe eticheta din spate. Note de degustare – vinul ce exprima cel mai bine caracterul locului si stilul casei, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea indelungata pe drojdii, influentele climatului mediteraneean si cele marin minerale oferite de sol.
Acorda un calificativ