Beneficii SOLARIS Faina din fructe de roscove:Folosita in special in produse de patiserie ca inlocuitor de cacao;Are proprietati antioxidante;Faina de roscove este obtinuta prin macinarea in moara traditionala cu pietre a pastailor de roscov.Sustine digestia prin continutul remarcabil de fibre.Previne aparitia calculilor renali (nu contine oxalati).Se poate adauga in prajituri, budinci si smoothie-uri, in bauturi.Dizolvata in lapte indulcit, este o reinventare delicioasa a ciocolatei calde clasice.Pudra de roscove este considerata un super-aliment, fiind un ingredient nutritiv, complex, ce poate fi integrat cu succes intr-o alimentatie sanatoasa.Carobul este bogat in glucide (sucroza, fructoza, glucoza) si fibre (majoritar insolubile -celuloza, hemiceluloza, lignani). Contine o cantitate mai mica de proteine si un procent infim (sub 1%) de grasimi (acid linoleic, oleic, palmitic).100g de faina de roscove prezinta urmatoarele valori ale macronutrientilor:Faina de roscove este un concentrat de vitamine, minerale si substante active, continand:Toate aceste proprietati actioneaza sinergic, iar avantajele pe care ti le aduce includerea fainii de roscove in alimentatie sunt pe masura.Iata care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de pulbere de roscove:sursa remarcabila de antioxidanti – carobul este unul dintre alimentele cu potentialul antioxidant cel mai mare, avand o valoare de 91 500 unitati pe scala ORAC, scala ce masoara capacitatea alimentelor vegetale de a absorbi radicalii liberi ai oxigenului. Pulberea de roscove contine aproximativ 24 de compusi polifenolici cu actiune antioxidanta. Printre acestia se numara acizii fenolici (de ex: acidul galic), taninurile (proantocianidinele) si flavonoidele (quercitina). Polifenolii diminueaza stresul oxidativ si protejeaza celulele impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi. Potrivit unor studii, acidul galic si flavonoidele din compozitia roscovelor prezinta proprietati antiinflamatoare, antitumorale, antidiabetice si neuroprotectoare. Fortifica sistemul imunitar si tin la distanta bolile de tot felul: cancer, afectiuni cardiovasculare, diabet, afectiuni virale etc.excelent substitut pentru cacao si ciocolata – faina din fructe de roscove este indicata persoanelor cu sensibilitate la cacao si mai ales copiilor, cu precadere celor mici. Pudra de roscove inlocuieste cu succes cacaua si ciocolata din felurite deserturi si prajituri. Spre deosebire de cacao, carobul nu contine cofeina, teina sau teobromina. Toti acesti alcaloizi prezenti in cacao au un efect stimulant si excitant la nivelul sistemului nervos, putand cauza efecte cum sunt agitatia, tahicardia, nervozitatea ori insomnia. Alte puncte forte ale carobului (versus cacao) sunt: aportul redus de lipide, continutul bogat in fibre si un gust dulce, natural.mentine glicemia in parametrii optimi – inozitolii din roscove au proprietati antidiabetice si ajuta la eliminarea rezistentei la insulina si a tulburarilor de alimentatie. Potrivit unui studiu, inozitolul din faina de roscove a scazut nivelul glicemiei si secretia de insulina dupa mese, precum si nivelul markerilor asociati cu rezistenta la insulina. Pentru a obtine aceste rezultate, s-a constatat ca este necesar un consum zilnic de minim 10g de faina de roscove.poate reduce nivelul colesterolului – concluzia unei cercetari efectuate asupra unor participanti de sex masculin a fost urmatoarele: administrarea timp de 4 saptamani a gumei obtinute din semintele de roscove a scazut nivelul colesterolului „rau” (LDL) si a celui total, crescand nivelul colesterolului „bun” (HDL). Carobul s-a dovedit a fi util mai ales persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol. Avand un continut ridicat de fibre, ajuta la diminuarea nivelului de lipide din sange. Prin aceasta, pulberea de roscove protejeaza sanatatea inimii.nu contine oxalati de calciu – este o alternativa ideala pentru cacao, recomandata pentru persoanele ce prezinta calculi renali. O dieta bogata in oxalati poate creste riscul de a dezvolta calculi renali, mai ales in situatiile in care exista o predispozitie anterioara pentru aceasta. In cazul in care urmezi un regim cu aport redus de oxalati, poti inlocui cu succes pudra de cacao cu cea de roscove.sustine sanatatea sistemului digestiv – taninurile pe care le gasim in roscove pot impiedica dezvoltarea bacteriilor (de exemplu, E.coli), sustinand echilibrul florei intestinale. Guma obtinuta din seminte de roscove imbunatateste digestia si previne balonarea, fiind utila in eliminarea refluxului gastroesofagian, reflux adesea intalnit in cazul copiilor mici. Potrivit studiilor, administrarea gumei de carob a diminuat frecventa aparitiei regurgitatiilor la copii.benefica in tratamentul pentru diaree – carobul are proprietati astringente (datorate continutului bogat in taninuri) si o actiune calmanta asupra stomacului si mucoaselor intestinale, putand fi un bun adjuvant in cazul diareei. In cadrul unei recenzii publicate in revista „Pediatrics”, a fost evidentiata eficienta pudrei de roscove (administrata impreuna cu fluide de rehidratare) in tratarea diareei la copii.Ingrediente SOLARIS Faina din fructe de roscove:Fructe de roscove.
Scrie parerea ta
SOLARIS Faina din fructe de roscove, 100g
Ai cumparat produsul SOLARIS Faina din fructe de roscove, 100g ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Beneficii SOLARIS Faina din fructe de roscove:Folosita in special in produse de patiserie ca inlocuitor de cacao;Are proprietati antioxidante;Faina de roscove este obtinuta prin macinarea in moara traditionala cu pietre a pastailor de roscov.Sustine digestia prin continutul remarcabil de fibre.Previne aparitia calculilor renali (nu contine oxalati).Se poate adauga in prajituri, budinci si smoothie-uri, in bauturi.Dizolvata in lapte indulcit, este o reinventare delicioasa a ciocolatei calde clasice.Pudra de roscove este considerata un super-aliment, fiind un ingredient nutritiv, complex, ce poate fi integrat cu succes intr-o alimentatie sanatoasa.Carobul este bogat in glucide (sucroza, fructoza, glucoza) si fibre (majoritar insolubile -celuloza, hemiceluloza, lignani). Contine o cantitate mai mica de proteine si un procent infim (sub 1%) de grasimi (acid linoleic, oleic, palmitic).100g de faina de roscove prezinta urmatoarele valori ale macronutrientilor:Faina de roscove este un concentrat de vitamine, minerale si substante active, continand:Toate aceste proprietati actioneaza sinergic, iar avantajele pe care ti le aduce includerea fainii de roscove in alimentatie sunt pe masura.Iata care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de pulbere de roscove:sursa remarcabila de antioxidanti – carobul este unul dintre alimentele cu potentialul antioxidant cel mai mare, avand o valoare de 91 500 unitati pe scala ORAC, scala ce masoara capacitatea alimentelor vegetale de a absorbi radicalii liberi ai oxigenului. Pulberea de roscove contine aproximativ 24 de compusi polifenolici cu actiune antioxidanta. Printre acestia se numara acizii fenolici (de ex: acidul galic), taninurile (proantocianidinele) si flavonoidele (quercitina). Polifenolii diminueaza stresul oxidativ si protejeaza celulele impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi. Potrivit unor studii, acidul galic si flavonoidele din compozitia roscovelor prezinta proprietati antiinflamatoare, antitumorale, antidiabetice si neuroprotectoare. Fortifica sistemul imunitar si tin la distanta bolile de tot felul: cancer, afectiuni cardiovasculare, diabet, afectiuni virale etc.excelent substitut pentru cacao si ciocolata – faina din fructe de roscove este indicata persoanelor cu sensibilitate la cacao si mai ales copiilor, cu precadere celor mici. Pudra de roscove inlocuieste cu succes cacaua si ciocolata din felurite deserturi si prajituri. Spre deosebire de cacao, carobul nu contine cofeina, teina sau teobromina. Toti acesti alcaloizi prezenti in cacao au un efect stimulant si excitant la nivelul sistemului nervos, putand cauza efecte cum sunt agitatia, tahicardia, nervozitatea ori insomnia. Alte puncte forte ale carobului (versus cacao) sunt: aportul redus de lipide, continutul bogat in fibre si un gust dulce, natural.mentine glicemia in parametrii optimi – inozitolii din roscove au proprietati antidiabetice si ajuta la eliminarea rezistentei la insulina si a tulburarilor de alimentatie. Potrivit unui studiu, inozitolul din faina de roscove a scazut nivelul glicemiei si secretia de insulina dupa mese, precum si nivelul markerilor asociati cu rezistenta la insulina. Pentru a obtine aceste rezultate, s-a constatat ca este necesar un consum zilnic de minim 10g de faina de roscove.poate reduce nivelul colesterolului – concluzia unei cercetari efectuate asupra unor participanti de sex masculin a fost urmatoarele: administrarea timp de 4 saptamani a gumei obtinute din semintele de roscove a scazut nivelul colesterolului „rau” (LDL) si a celui total, crescand nivelul colesterolului „bun” (HDL). Carobul s-a dovedit a fi util mai ales persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol. Avand un continut ridicat de fibre, ajuta la diminuarea nivelului de lipide din sange. Prin aceasta, pulberea de roscove protejeaza sanatatea inimii.nu contine oxalati de calciu – este o alternativa ideala pentru cacao, recomandata pentru persoanele ce prezinta calculi renali. O dieta bogata in oxalati poate creste riscul de a dezvolta calculi renali, mai ales in situatiile in care exista o predispozitie anterioara pentru aceasta. In cazul in care urmezi un regim cu aport redus de oxalati, poti inlocui cu succes pudra de cacao cu cea de roscove.sustine sanatatea sistemului digestiv – taninurile pe care le gasim in roscove pot impiedica dezvoltarea bacteriilor (de exemplu, E.coli), sustinand echilibrul florei intestinale. Guma obtinuta din seminte de roscove imbunatateste digestia si previne balonarea, fiind utila in eliminarea refluxului gastroesofagian, reflux adesea intalnit in cazul copiilor mici. Potrivit studiilor, administrarea gumei de carob a diminuat frecventa aparitiei regurgitatiilor la copii.benefica in tratamentul pentru diaree – carobul are proprietati astringente (datorate continutului bogat in taninuri) si o actiune calmanta asupra stomacului si mucoaselor intestinale, putand fi un bun adjuvant in cazul diareei. In cadrul unei recenzii publicate in revista „Pediatrics”, a fost evidentiata eficienta pudrei de roscove (administrata impreuna cu fluide de rehidratare) in tratarea diareei la copii.Ingrediente SOLARIS Faina din fructe de roscove:Fructe de roscove.
Acorda un calificativ