Emoții în farfurie. Cum să faci pace cu tine și cu farfuria ta, de Ancuța Coman-Boldișteanu

Cod intern: xsales_330430103
Producator: Trei
Vizualizari: 5 / Achizitii: 3
Pret:   55.0 RON

Acest produs este publicat in categoria Librarie la data de 05-11-2024: 10:11 si vandut de PubliSol. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate. ( alege finantarea potrivita )

  • Produs cu garantie

  • Livrare direct din stocul fizic al PubliSol

  • Retur gratuit minim 14 zile de la data achizitiei

Mâncarea ne însoțește toată viața. Poate tocmai de aceea ajunge să aibă atât de multe nuanțe. Uneori este un prieten bun care ne alină, care este acolo când ne e greu. Alteori, când nu ne putem gestiona impulsurile în fața frigiderului sau a cămării cu dulciuri, poate părea că pune stăpânire pe noi și ne controlează. Mâncarea este plăcere și emoție. Și ea ne poate fi prieten sau dușman: ne aduce împreună la aceeași masă și ne ține în viață, însă, atunci când o folosim pentru a acoperi goluri, dureri sau pentru a ne satisface nevoi emoționale, avem un prim semnal că în interior ceva nu mai funcționează așa cum ne-am dori. Această carte invită cititorul „să privească în spatele cortinei", să cunoască și să înțeleagă motivele supraalimentării, să experimenteze și să simtă și abia apoi să inițieze schimbarea, parcurgând o serie de pași concreți și, cel mai important, să o mențină. ANCUȚA COMAN-BOLDIȘTEANU este psihoterapeut și fondator al proiectului cu o experiență de peste șapte ani în lucrul cu persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea și cu propriul corp, fiind specializată în terapia traumei, a atașamentului și în terapie relațională. Face parte din echipa de formatori a Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică „Areopagus" din Timișoara și este autoarea cardurilor terapeutice „Cartea Ancuței Coman-Boldișteanu te poate călăuzi în procesul tău de transformare emoțională, în a-ți regăsi siguranța de sine prin conectarea cu propriul corp. Totul pentru a te reîntoarce, așa cum spun paginile sale, acasă." DOMNICA PETROVAI, psihoterapeută, CEO Mind Education, fondatoarea Școlii pentru Cuplu și autoarea cărții . ----- „Îmi amintesc de primul meu interviu de angajare. După ce s-a încheiat și am simțit că a fost bine, că sunt șanse mari să fiu acceptată, m-am oprit direct la shaormeria din colțul străzii. Am vrut să mă recompensez. Am făcut asta și după celelalte două interviuri pentru același post. Am fost acceptată. M-am recompensat din nou. Nu am știut cum altfel să trăiesc bucuria la 22 de ani, așa că am mâncat emoțional. În rândurile acestei cărți vei putea descoperi cum poți să trăiești bucuria autentică fără să te afunzi în mâncare, dar și cum poți să te bucuri de mâncare fără să o încarci cu vină și fără să o consumi pe pilot automat." Ancuța Coman-Boldișteanu Cuprins Nota autorului Cuvânt‑înainte Emoții în farfurie a fost pentru mine, în primul rând 1. Relația cu mâncarea Relația cu mâncarea, o hartă a vieții noastre În spatele unei alegeri de la restaurant Relația cu mama, relația cu mâncarea Relația cu tata, relația cu mâncarea Mâncarea este emoție De la comportamente impulsive la tulburări de alimentație Mâncatul emoțional Mâncatul compulsiv Bulimia nervoasă Anorexia nervoasă De la mâncatul emoțional la anorexie 2. CORPUL TĂU, CASA TA Acasă, în corpul meu Părinți constant nemulțumiți Adolescența, marele pod dintre „copil" și „adult" Abuzurile fizice sau sexuale Corpul ca accesoriu Casa în care se află corpul tău Vestimentație 3. FANTOMA FOAMETEI, O POVESTE TRANSGENERAȚIONALĂ Fantoma foametei și a kilogramelor în plus Relația cu banii, relația cu mâncarea Genetica încarcă arma, dar mediul apasă pe trăgaci Bucătăria, inima unei case 4. EMOȚII ÎN FARFURIE Emoțiile nu sunt pozitive sau negative Emoțiile sunt firești Nu putem reprima selectiv Furie pe pâine Ce se află în spatele furiei Cum ne manifestăm furia într‑un mod sănătos Traiectoria unei furii neexprimate Teama și beneficiile ei Kilograme de tristețe Să vorbim despre rușine Diferența dintre rușine și vinovăție Rușinea care se depune Ce este fericirea 5. ÎN SPATELE SIMPTOMULUI Simptom și cauze Vinovăția și copilul neputincios Invidia care se depune Flămânzi. Foamea din interior Cu nevoile pe pauză. Copilul cuminte Disconfortul bucuriei O poveste despre dificultatea de a trăi bucuria „Mie nu mi‑e teamă să mă arăt vulnerabilă" 6. BENEFICIILE DIN SPATELE KILOGRAMELOR ÎN PLUS Nevoia de autoritate Dorința inconștientă de a‑i ține la distanță pe ceilalți A primi constant atenție legat de acest aspect Fidelitate față de partener O luptă cunoscută. Nevoia de a controla ceva familiar 7. Nevoile reale din spatele kilogramelor în plus De la comportament la nevoie Nevoia de conectare Nevoia de conectare la vârsta copilăriei Înfometați de iubire. Nevoia de conectare la vârsta adultă Când „cineva" devine „ceva" A fi eu sau a supraviețui. Nevoia de autenticitate Nevoia de exprimare Copilul rebel. Nevoia de a fi auzit Copilul resemnat. Nevoia de predictibilitate și speranță Copilul nevăzut și neauzit. Nevoia de a fi vizibil. Nu toate poftele au legătură cu farfuria. Nevoia de intimitate sexuală 8. Rezistențe în proces Kilogramele în plus ca rezistențe în procesul de schimbare Teama de pierdere a identității Perfecționismul Teama de a fi bine Oamenii slabi Fuga de normoponderalitate 9. DE UNDE SĂ ÎNCEP? De la „a fi" spre „a face" Experiența mea personală despre „a fi" și despre „a face" Pași spre schimbare PASUL 1. Cultivarea relației cu mâncarea În primul rând, învață să îl asculți! Creează‑ți rutine sănătoase Somnul, cea mai subestimată piesă din poveste Alege conștient ce pui în farfuria ta Plimbă‑te. Mergi în natură Meditează, practică yoga și exerciții de întindere Fă pace cu sexualitatea ta PASUL 2. Scrie, notează, planifică. Jurnalul emoțional și alimentar Jurnalul copilăriei Meniul de relaxare PASUL 3. Pune accent pe sănătatea ta emoțională și relațională! Psihoterapia și dincolo de ea Socializează Acceptă disconfortul ca fiind parte din viață Diversifică sursele de plăcere din viața ta Train your dragon. Antrenează‑ți voința Practică recunoștința PASUL 4. Învață să mănânci conștient Ce este mâncatul conștient Mâncatul conștient nu presupune să fii zen Fă pace cu bucătăria! Pași spre menținerea schimbării La cârmă spre o viață trăită în prezent Gânduri de rămas‑bun Bibliografie Mulțumiri Aprecieri DETALII: Autor: Ancuța Coman-Boldișteanu Data aparitie: 30.11.0000 An aparitie: 2023 Format: 130 x 200 mm Tip coperta: Broșată Numar pagini: 304 Traducator: Ilustrator:
Nota clientilor