FIORDURILE PACIFICULUI Mihai Nicolae Ducea, absolvent al Facultatii de Geologie din Bucuresti, în prezent profesor la Universitatea din Tucson, Arizona, SUA, colaboreaza la derularea unor proiecte finantate de NASA si în acelasi timp, îsi împlineste pasiunea pentru realizarea de a face fotografii din locurile speciale pe care le viziteaza. Astfel, în albumul “Fiordurile Pacificului” publicat de editura Alcor Edimpex în octombrie 2011, domnia sa ofera publicului colectia pe care a adunat-o din deplasarea în Alaska si Columbia Britanica. Dar nu numai imaginile din aceasta carte sunt fascinante – textul, in versiune româna si engleza, este la fel de interesant si cuceritor. În fraze scurte, dar sugestive, pline de sensibilitate si umor, autorul reuseste sa transmita cititorilor sentimentele sale de admiratie pentru frumusetea peisajelor din tinuturi atât de greu accesibile, cum sunt cele din nord-vestul continentului american. Norii care “adauga o aura de mister peisajului tulburator”, “minunatii” ghetari albastri , cascadele “fantastic de înalte”, rocile cu “textura uimitoare”, vulturii care “te supravegheaza de sus fara zâmbet”, ursii care “sunt pretutindeni, fie ca îi vezi sau nu”, balenele care însotesc orice barca, atunci “când sunt în buna dispozitie”, arta populatiei native care “mosteneste sufletul intim al spatiului respectiv“, barcile “cu trecut fascinant”, devin rând pe rând personajele albumului sau, astfel încât, atunci când cititorul închide ultima pagina are regretul ca paraseste locuri pe care le-a îndragit si în care ar dori sa revina.
Scrie parerea ta
Fiordurile Pacificului
Ai cumparat produsul Fiordurile Pacificului ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
FIORDURILE PACIFICULUI Mihai Nicolae Ducea, absolvent al Facultatii de Geologie din Bucuresti, în prezent profesor la Universitatea din Tucson, Arizona, SUA, colaboreaza la derularea unor proiecte finantate de NASA si în acelasi timp, îsi împlineste pasiunea pentru realizarea de a face fotografii din locurile speciale pe care le viziteaza. Astfel, în albumul “Fiordurile Pacificului” publicat de editura Alcor Edimpex în octombrie 2011, domnia sa ofera publicului colectia pe care a adunat-o din deplasarea în Alaska si Columbia Britanica. Dar nu numai imaginile din aceasta carte sunt fascinante – textul, in versiune româna si engleza, este la fel de interesant si cuceritor.
În fraze scurte, dar sugestive, pline de sensibilitate si umor, autorul reuseste sa transmita cititorilor sentimentele sale de admiratie pentru frumusetea peisajelor din tinuturi atât de greu accesibile, cum sunt cele din nord-vestul continentului american. Norii care “adauga o aura de mister peisajului tulburator”, “minunatii” ghetari albastri , cascadele “fantastic de înalte”, rocile cu “textura uimitoare”, vulturii care “te supravegheaza de sus fara zâmbet”, ursii care “sunt pretutindeni, fie ca îi vezi sau nu”, balenele care însotesc orice barca, atunci “când sunt în buna dispozitie”, arta populatiei native care “mosteneste sufletul intim al spatiului respectiv“, barcile “cu trecut fascinant”, devin rând pe rând personajele albumului sau, astfel încât, atunci când cititorul închide ultima pagina are regretul ca paraseste locuri pe care le-a îndragit si în care ar dori sa revina.
Acorda un calificativ