Încă din Antichitate, în toate culturile lumii reprezentarea plantelor, în general sub formă stilizată, a servit la clasificarea acestora sau ca element decorativ. Vasele din ceramică, mozaicurile, covoarele, mai târziu frescele, monumentele funerare, toate erau decorate cu motive florale. Reprezentarea plantelor a generat diferite sisteme de simboluri, în funcţie de epocă şi regiune.După ce ne prezintă pastelul şi tehnica obţinerii lui, autoarea ne poartă prin secole, făcându-ne cunoştinţă cu marii maeştri ai pastelului şi cu lucrările lor de excepţie.Cititorilor li se dezvăluie, treptat, tehnica fascinantă a pastelului: cum se alege hârtia pentru pastel, ce este un paspartu, cum se îmbină culorile, în ce constă compoziţia.Pas cu pas, autoarea ne prezintă cum putem realiza pasteluri în atelier sau în aer liber, explicându-ne în amănunt şi exemplificând prin lucrările sale, pline de delicateţe şi culoare, fiecare fază a modului de lucru.Lucrarea care face parte din colecţia Micul atelier se încheie cu un mic dicţionar tematic, destinat celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele, dar şi celor care intenţionează să se iniţieze în tehnica pastelului.
Scrie parerea ta
Pasteluri cu flori grădini şi câmpuri
Ai cumparat produsul Pasteluri cu flori grădini şi câmpuri ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Încă din Antichitate, în toate culturile lumii reprezentarea plantelor, în general sub formă stilizată, a servit la clasificarea acestora sau ca element decorativ. Vasele din ceramică, mozaicurile, covoarele, mai târziu frescele, monumentele funerare, toate erau decorate cu motive florale. Reprezentarea plantelor a generat diferite sisteme de simboluri, în funcţie de epocă şi regiune.
După ce ne prezintă pastelul şi tehnica obţinerii lui, autoarea ne poartă prin secole, făcându-ne cunoştinţă cu marii maeştri ai pastelului şi cu lucrările lor de excepţie.
Cititorilor li se dezvăluie, treptat, tehnica fascinantă a pastelului: cum se alege hârtia pentru pastel, ce este un paspartu, cum se îmbină culorile, în ce constă compoziţia.
Pas cu pas, autoarea ne prezintă cum putem realiza pasteluri în atelier sau în aer liber, explicându-ne în amănunt şi exemplificând prin lucrările sale, pline de delicateţe şi culoare, fiecare fază a modului de lucru.
Lucrarea care face parte din colecţia Micul atelier se încheie cu un mic dicţionar tematic, destinat celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele, dar şi celor care intenţionează să se iniţieze în tehnica pastelului.
Acorda un calificativ