Povestea vinului oferă o imagine completă a istoriei acestei milenare plante - viţa-de-vie - şi a darului ei de preţ, vinul. Practic, istoria vinului se confundă cu însăşi istoria umanităţii.Această licoare miraculoasă a câştigat o popularitate uriaşă în ultimele două decenii, şi asta datorită calităţilor sale mereu îmbunătăţite. Prezenta carte îi oferă cititorului informaţii detaliate despre tipurile de viţă-de-vie, despre soiurile de struguri şi perioadele lor de coacere, despre podgorie şi munca în cadrul acesteia, cu tot ce implică ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului şi celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularităţilor celor mai importante zone viticole ale lumii.Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicateţe: de la calitatea dopului şi a tirbuşonului la turnarea într-un anumit pahar, de la temperatura ideală la care se bea vinul până la depozitarea lui, dar şi prezentarea defectelor care pot apărea, totul este tratat în detaliu."Vinul - de la strugure în pahar - Tot ce trebuie să ştim despre vin" va trezi, cu siguranţă, atât interesul gurmandului cât şi al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturând această carte, cât de mult îi datorează vinului civilizaţia umană.RecenziiAdevărul - Arta servirii vinului: reguli de bază şi greşeli frecventeVinul.ro - Recomandare de carte: “Vinul, de la strugure la pahar – Tot ce trebuie să știi despre vin”, de Jens PrieweIoana Radu - Vinul – de la strugure în paharPrintre vinuri - Vinul de la strugure in pahar de Jens Priewe
Scrie parerea ta
Vinul - de la strugure în pahar
Ai cumparat produsul Vinul - de la strugure în pahar ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Povestea vinului oferă o imagine completă a istoriei acestei milenare plante - viţa-de-vie - şi a darului ei de preţ, vinul. Practic, istoria vinului se confundă cu însăşi istoria umanităţii.
Această licoare miraculoasă a câştigat o popularitate uriaşă în ultimele două decenii, şi asta datorită calităţilor sale mereu îmbunătăţite. Prezenta carte îi oferă cititorului informaţii detaliate despre tipurile de viţă-de-vie, despre soiurile de struguri şi perioadele lor de coacere, despre podgorie şi munca în cadrul acesteia, cu tot ce implică ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului şi celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularităţilor celor mai importante zone viticole ale lumii.
Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicateţe: de la calitatea dopului şi a tirbuşonului la turnarea într-un anumit pahar, de la temperatura ideală la care se bea vinul până la depozitarea lui, dar şi prezentarea defectelor care pot apărea, totul este tratat în detaliu.
"Vinul - de la strugure în pahar - Tot ce trebuie să ştim despre vin" va trezi, cu siguranţă, atât interesul gurmandului cât şi al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturând această carte, cât de mult îi datorează vinului civilizaţia umană.
Recenzii
Adevărul - Arta servirii vinului: reguli de bază şi greşeli frecvente
Vinul.ro - Recomandare de carte: “Vinul, de la strugure la pahar – Tot ce trebuie să știi despre vin”, de Jens Priewe
Ioana Radu - Vinul – de la strugure în pahar
Printre vinuri - Vinul de la strugure in pahar de Jens Priewe
Acorda un calificativ