Beneficiile uleiului de cocos Fiind considerat unul dintre puținele uleiuri vegetale cu o atât de mare concentrație de acizi grași (90%), acest produs aduce o serie de beneficii organismului. Are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene Acest fapt se datorează celor trei acizi grași saturați prezenți în compoziția uleiului de cocos: Acidul caprilic (octanoic); Acidul capric (decanoic); Acidul lauric (dodecanoic). Derivatele acestor trei acizi au capacitatea de a dezintegra pereții celulelor bacteriene și, astfel, sunt recunoscuți pentru beneficiile pe care le au în afecțiunile microbiene. Pornind de la această proprietate, au fost descoperite alte avantaje corelate: Uleiul de cocos poate calma inflamația provocată de candidoză - infecție provocată de Candida albicans; Uleiul de cocos poate susține sistemul imunitar - corpul uman transformă acidul lauric în monolaurină, despre care s-a dovedit științific că poate lupta cu brio în combaterea virusurilor și a bacteriilor; Datorită proprietăților antimicrobiene, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru calmarea durerilor în gât; Deoarece este absorbit de piele foarte ușor, uleiul de cocos a obținut rezultate benefice în tratarea dermatitei, luptând eficient împotriva iritațiilor, inflamațiilor și infecțiilor dermice. Hidratează pielea și este benefic în tratarea acneei și a ridurilor Proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene ale acidului lauric îl recomandă ca tratament anti-acneic. Uleiul de cocos poate acționa ca un antibiotic natural, care luptă împotriva bacteriilor ce produc inflamații la nivelul tenului. În plus, acidul lauric are un rol important și în hidratarea pielii, astfel, uleiul de cocos catifelează tenul. În cazul în care este folosit în tratamentele antiacneice, uleiul de cocos are avantajul că nu usucă pielea, spre deosebire de alte soluții tradiționale pe bază de peroxid de benzoil. De asemenea, datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitaminelor A și E și prezenței acidului ferulic care ajută la estomparea ridurilor fine, uleiul de cocos poate avea proprietăți anti-îmbătrânire, ceea ce îl recomandă în tratamentele antirid. Cum poți utiliza uleiul de cocos Datorită proprietăților și beneficiilor sale, uleiul de cocos poate avea atât o administrare internă, putând fi consumat ca adjuvant nutrițional în diferite diete, dar și una externă, având numeroase întrebuințări în domeniul cosmeticii. Iată, în continuare, câteva moduri concrete prin care te poți bucura de beneficiile uleiului de cocos. Ce conține uleiul de cocos Conform datelor furnizate de FoodData Central, 100 de grame de ulei de cocos reprezintă un coeficient caloric de 892 de kcal și o serie de compuși ale căror beneficii și proprietăți le vom prezenta la capitolul „beneficiile uleiului de cocos”. 99. 06 g lipide; 1 mg calciu; 0.05 mg fier; 0.02 mg zinc; 0.03 mg colină; 0.11 mg vitamina E; 0.6 mg vitamina K; 82.475 g acizi saturați; 6.332 g acizi mononesaturați; 1.702 g acizi polinesaturați.
Scrie parerea ta
Ulei de cocos presat la rece- Hai la mare, 120 ml
Ai cumparat produsul Ulei de cocos presat la rece- Hai la mare, 120 ml ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Beneficiile uleiului de cocos Fiind considerat unul dintre puținele uleiuri vegetale cu o atât de mare concentrație de acizi grași (90%), acest produs aduce o serie de beneficii organismului. Are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene Acest fapt se datorează celor trei acizi grași saturați prezenți în compoziția uleiului de cocos: Acidul caprilic (octanoic); Acidul capric (decanoic); Acidul lauric (dodecanoic). Derivatele acestor trei acizi au capacitatea de a dezintegra pereții celulelor bacteriene și, astfel, sunt recunoscuți pentru beneficiile pe care le au în afecțiunile microbiene. Pornind de la această proprietate, au fost descoperite alte avantaje corelate: Uleiul de cocos poate calma inflamația provocată de candidoză - infecție provocată de Candida albicans; Uleiul de cocos poate susține sistemul imunitar - corpul uman transformă acidul lauric în monolaurină, despre care s-a dovedit științific că poate lupta cu brio în combaterea virusurilor și a bacteriilor; Datorită proprietăților antimicrobiene, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru calmarea durerilor în gât; Deoarece este absorbit de piele foarte ușor, uleiul de cocos a obținut rezultate benefice în tratarea dermatitei, luptând eficient împotriva iritațiilor, inflamațiilor și infecțiilor dermice. Hidratează pielea și este benefic în tratarea acneei și a ridurilor Proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene ale acidului lauric îl recomandă ca tratament anti-acneic. Uleiul de cocos poate acționa ca un antibiotic natural, care luptă împotriva bacteriilor ce produc inflamații la nivelul tenului. În plus, acidul lauric are un rol important și în hidratarea pielii, astfel, uleiul de cocos catifelează tenul. În cazul în care este folosit în tratamentele antiacneice, uleiul de cocos are avantajul că nu usucă pielea, spre deosebire de alte soluții tradiționale pe bază de peroxid de benzoil. De asemenea, datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitaminelor A și E și prezenței acidului ferulic care ajută la estomparea ridurilor fine, uleiul de cocos poate avea proprietăți anti-îmbătrânire, ceea ce îl recomandă în tratamentele antirid. Cum poți utiliza uleiul de cocos Datorită proprietăților și beneficiilor sale, uleiul de cocos poate avea atât o administrare internă, putând fi consumat ca adjuvant nutrițional în diferite diete, dar și una externă, având numeroase întrebuințări în domeniul cosmeticii. Iată, în continuare, câteva moduri concrete prin care te poți bucura de beneficiile uleiului de cocos. Ce conține uleiul de cocos Conform datelor furnizate de FoodData Central, 100 de grame de ulei de cocos reprezintă un coeficient caloric de 892 de kcal și o serie de compuși ale căror beneficii și proprietăți le vom prezenta la capitolul „beneficiile uleiului de cocos”. 99. 06 g lipide; 1 mg calciu; 0.05 mg fier; 0.02 mg zinc; 0.03 mg colină; 0.11 mg vitamina E; 0.6 mg vitamina K; 82.475 g acizi saturați; 6.332 g acizi mononesaturați; 1.702 g acizi polinesaturați.
Acorda un calificativ