Caracteristici generale – Ceai Iarbă de Fier:Ceaiul Iarbă de fier nu ar trebui să lipsească din dieta niciunei persoane care dorește să aibă grijă de sănătatea sa. Iarba de fier (Sideritis scardica griseb) este o plantă foarte utilizată în medicina populară din regiunea balcanică, îndeosebi în Bulgaria și Grecia. Așa cum ne indică și denumirea sa, Iarba de fier este o plantă cu un conținut semnificativ de fier (≈455,3 mg/kg, conform analizelor de laborator), însă ea înmagazinează în mod natural și cupru, zinc, seleniu, cobalt, calciu, magneziu, potasiu sau sodiu, fapt ce îi conferă proprietăți mineralizante.În mod tradițional, această plantă, considerată comoară națională în Bulgaria, este folosită pentru: tonifierea organismului, îmbunătățirea performanțelor sexuale, stimularea proceselor de detoxifiere ale corpului, modularea răspunsului imun și a inflamației, menținerea sănătății creierului și protejarea sistemelor gastrointestinal, cardiovascular, respirator și urinar. Recent, există studii care evidențiază și unele efecte citotoxice ale acestei specii datorită conținutului în compuși fenolici (apigenin, luteolină și glicozidele lor).Detalii:Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.Pentru realizarea Ceaiului Iarbă de fier, au fost folosite părți aeriene ale plantei Iarbă de fier, culeasă direct din flora spontană a Munților Pirin, din sudul Bulgariei, în conformitate cu cerințele aferente statutului său de plantă protejată. Aceste părți aeriene au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice.Astfel, prin bogăția de minerale și compuși fitochimici sanogeni conținuți, Ceaiul Iarbă de fier contribuie la:- stimularea potenței și a apetitului sexual,- sporirea fertilității,- ușurarea digestiei și protejarea mucoasei gastro-intestinale,- tonifierea organismului,- eliminarea surplusului de apă și acid uric din organism,- calmarea tusei și favorizarea expectorării,- combaterea stresului oxidativ și sporirea puterii de cogniție la persoanele în vârstă.Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune:- afrodiziacă, antiinflamatoare, antioxidantă, antimicrobiană, anti-îmbătrânire, tonică asupra sistemelor nervos și cardiovascular, digestivă, analgezică, carminativă, gastroprotectoare, citotoxică și diuretică.Prezentarea compușilor activi:Iarba-de-fier (Sideritis scardica Griseb.) este o plantă erbacee perenă ce face parte din familia Lamiaceelor, fiind endemică zonei centrale a Peninsulei Balcanice. Ca o consecință a asemănării dintre speciile genului Sideritis, S. scardica este uneori confundată cu S. syriaca, însă cele două sunt specii distincte. În greacă, „sideritis” poate fi tradus literar ca „cel care este de sau care are fier”, plantele din acest gen fiind folosite la ameliorarea rănilor produse de arme în timpul războaielor din antichitate. S. scardica este considerată o comoară națională în Bulgaria și este trecută în Cartea roșie a Bulgariei și a Albaniei (plantă ocrotită), ca urmare a reducerii arealului său de răspândire din cauza culegerii sale întâmplătoare și lipsite de control din trecut.Cunoscută din timpuri străvechi ca plantă medicinală, aceasta (și ceaiul obținut din ea) abundă în denumiri populare: „Ceai Mursalski” sau „Ceai Mursalitza”, „Ceai Alibotushki” (n.r. din zona Alibotush, Slavyanka), „Iarbă-de-fier”, „Ceaiul păstorului”, „Ceai Pirinski” (n.r. ceai din Pirin), „Ceai Pazlak”, „Buruiana mirositoare”, „Ceai de Munte”, „Ceaiul Muntelui Olimp” (în Grecia) sau „Ceaiul Muntelui” (mai comun pentru S. raeseri) și de curând „Viagra bulgărească”, nume date în funcție de regiunile în care crește sau de proprietățile sale. În afară de infuzie sau decoct, Iarba-de-fier este folosită și sub formă de: condiment, pulbere, sirop, tinctură și chiar și în băuturi răcoritoare sau în bere, sub formă de extract alcoolic sau apos.Conform literaturii de specialitate, ceaiul de Iarbă-de-fier are o capacitate de înviorare intelectuală și fizică (fără a provoca insomnii), de îmbunătățire a dorinței și capacității sexuale, de tonifiere a sistemelor cardiovascular și reproducător, de îmbunătățire a digestiei și de protecție a mucoasei gastrice, de întărire a activității rinichilor și de mărire a diurezei și de reducere a inflamațiilor.Condiții de păstrare:Ceaiul Iarbă de fier se pastreaza bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C..
Scrie parerea ta
Ceai Iarba de Fier 20gr Hypericum
Ai cumparat produsul Ceai Iarba de Fier 20gr Hypericum ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Caracteristici generale – Ceai Iarbă de Fier:Ceaiul Iarbă de fier nu ar trebui să lipsească din dieta niciunei persoane care dorește să aibă grijă de sănătatea sa. Iarba de fier (Sideritis scardica griseb) este o plantă foarte utilizată în medicina populară din regiunea balcanică, îndeosebi în Bulgaria și Grecia. Așa cum ne indică și denumirea sa, Iarba de fier este o plantă cu un conținut semnificativ de fier (≈455,3 mg/kg, conform analizelor de laborator), însă ea înmagazinează în mod natural și cupru, zinc, seleniu, cobalt, calciu, magneziu, potasiu sau sodiu, fapt ce îi conferă proprietăți mineralizante.În mod tradițional, această plantă, considerată comoară națională în Bulgaria, este folosită pentru: tonifierea organismului, îmbunătățirea performanțelor sexuale, stimularea proceselor de detoxifiere ale corpului, modularea răspunsului imun și a inflamației, menținerea sănătății creierului și protejarea sistemelor gastrointestinal, cardiovascular, respirator și urinar. Recent, există studii care evidențiază și unele efecte citotoxice ale acestei specii datorită conținutului în compuși fenolici (apigenin, luteolină și glicozidele lor).Detalii:Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.Pentru realizarea Ceaiului Iarbă de fier, au fost folosite părți aeriene ale plantei Iarbă de fier, culeasă direct din flora spontană a Munților Pirin, din sudul Bulgariei, în conformitate cu cerințele aferente statutului său de plantă protejată. Aceste părți aeriene au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice.Astfel, prin bogăția de minerale și compuși fitochimici sanogeni conținuți, Ceaiul Iarbă de fier contribuie la:- stimularea potenței și a apetitului sexual,- sporirea fertilității,- ușurarea digestiei și protejarea mucoasei gastro-intestinale,- tonifierea organismului,- eliminarea surplusului de apă și acid uric din organism,- calmarea tusei și favorizarea expectorării,- combaterea stresului oxidativ și sporirea puterii de cogniție la persoanele în vârstă.Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune:- afrodiziacă, antiinflamatoare, antioxidantă, antimicrobiană, anti-îmbătrânire, tonică asupra sistemelor nervos și cardiovascular, digestivă, analgezică, carminativă, gastroprotectoare, citotoxică și diuretică.Prezentarea compușilor activi:Iarba-de-fier (Sideritis scardica Griseb.) este o plantă erbacee perenă ce face parte din familia Lamiaceelor, fiind endemică zonei centrale a Peninsulei Balcanice. Ca o consecință a asemănării dintre speciile genului Sideritis, S. scardica este uneori confundată cu S. syriaca, însă cele două sunt specii distincte. În greacă, „sideritis” poate fi tradus literar ca „cel care este de sau care are fier”, plantele din acest gen fiind folosite la ameliorarea rănilor produse de arme în timpul războaielor din antichitate. S. scardica este considerată o comoară națională în Bulgaria și este trecută în Cartea roșie a Bulgariei și a Albaniei (plantă ocrotită), ca urmare a reducerii arealului său de răspândire din cauza culegerii sale întâmplătoare și lipsite de control din trecut.Cunoscută din timpuri străvechi ca plantă medicinală, aceasta (și ceaiul obținut din ea) abundă în denumiri populare: „Ceai Mursalski” sau „Ceai Mursalitza”, „Ceai Alibotushki” (n.r. din zona Alibotush, Slavyanka), „Iarbă-de-fier”, „Ceaiul păstorului”, „Ceai Pirinski” (n.r. ceai din Pirin), „Ceai Pazlak”, „Buruiana mirositoare”, „Ceai de Munte”, „Ceaiul Muntelui Olimp” (în Grecia) sau „Ceaiul Muntelui” (mai comun pentru S. raeseri) și de curând „Viagra bulgărească”, nume date în funcție de regiunile în care crește sau de proprietățile sale. În afară de infuzie sau decoct, Iarba-de-fier este folosită și sub formă de: condiment, pulbere, sirop, tinctură și chiar și în băuturi răcoritoare sau în bere, sub formă de extract alcoolic sau apos.Conform literaturii de specialitate, ceaiul de Iarbă-de-fier are o capacitate de înviorare intelectuală și fizică (fără a provoca insomnii), de îmbunătățire a dorinței și capacității sexuale, de tonifiere a sistemelor cardiovascular și reproducător, de îmbunătățire a digestiei și de protecție a mucoasei gastrice, de întărire a activității rinichilor și de mărire a diurezei și de reducere a inflamațiilor.Condiții de păstrare:Ceaiul Iarbă de fier se pastreaza bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C..
Acorda un calificativ