Semintele de susan sunt extrem de folosite atat in bucatarie cat si in medicina traditionala datorita calitatilor nutritive, preventive si curative. Susanul este o planta erbacee, Sesamum indicum, care creste in abundenta in Asia. Este cultivata in special in China, India si Birmania.Semintele de susan erau foarte apreciate in Evul Mediu, valorand cat greutatea lor in aur pentru oamenii de atunci. Acestea ascund proprietati extraordinare care te ajuta sa iti pastrezi o sanatate de invidiat.Semintele de susan au in continut magneziu si alti nutrienti, ajutand la prevenirea diabetului.Susanul este o sursa de proteine alimentare si contine acizi aminati esentiali cresterii si dezvoltarii copiilor. 100g de seminte de susan furnizeaza 32% din valorile zilnice recomandate de proteine.Susanul contine o serie de agenti chimici precum sesamol si sesaminol – antioxidanti ce contribuie la protejarea organismului nostru de pagubele provocate de radicalii liberi. Semintele de susan se numara printre cele mai bogate oleaginoase in vitamine si minerale. Semintele se susan contin vitamine din grupa B, riboflavina si niacina care contribuie la reducerea colesterolului, imbunatatind activitatea creierului si a starilor de anxietate.In ceea ce priveste mineralele, semintele de susan contin calciu, fier, mangan, zinc, magneziu, seleniu si cupru. Aceste minerale au un rol esential in mineralizarea osoasa, in productia de globule rosii, in sinteza anumitor enzime, productia de hormoni sau reglarea activitatilor musculare, cardiace si scheletice.Semintele de susan contin si acid folic, recomandat in special femeilor insarcinate, permit o diminuare a tensiunii arteriale si a lipidelor sanguine, acestea favorizeaza metabolismul energiei, fabricarea neurotransmitatorilor precum si cresterea si repararea tesuturilor.Alergeni: Poate contine urme de gluten, soia, arahide, alune.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros.Valori nutritionale: 630kcal/100 gProteine 20.52 g/100 gLipide 61.21g/100 gGlucide 11.43g/100gFibre 11.6g/100gSodiu 47mg/100g. Mod de administrare: Se pot adăuga atât la produsele de patiserie și cofetărie cât și la salate, natur sau coapte. Ingrediente:Seminte de Susan 100.00 gr ;
Scrie parerea ta
Seminte de Susan 100gr
Ai cumparat produsul Seminte de Susan 100gr ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Semintele de susan sunt extrem de folosite atat in bucatarie cat si in medicina traditionala datorita calitatilor nutritive, preventive si curative. Susanul este o planta erbacee, Sesamum indicum, care creste in abundenta in Asia. Este cultivata in special in China, India si Birmania.Semintele de susan erau foarte apreciate in Evul Mediu, valorand cat greutatea lor in aur pentru oamenii de atunci. Acestea ascund proprietati extraordinare care te ajuta sa iti pastrezi o sanatate de invidiat.Semintele de susan au in continut magneziu si alti nutrienti, ajutand la prevenirea diabetului.Susanul este o sursa de proteine alimentare si contine acizi aminati esentiali cresterii si dezvoltarii copiilor. 100g de seminte de susan furnizeaza 32% din valorile zilnice recomandate de proteine.Susanul contine o serie de agenti chimici precum sesamol si sesaminol – antioxidanti ce contribuie la protejarea organismului nostru de pagubele provocate de radicalii liberi. Semintele de susan se numara printre cele mai bogate oleaginoase in vitamine si minerale. Semintele se susan contin vitamine din grupa B, riboflavina si niacina care contribuie la reducerea colesterolului, imbunatatind activitatea creierului si a starilor de anxietate.In ceea ce priveste mineralele, semintele de susan contin calciu, fier, mangan, zinc, magneziu, seleniu si cupru. Aceste minerale au un rol esential in mineralizarea osoasa, in productia de globule rosii, in sinteza anumitor enzime, productia de hormoni sau reglarea activitatilor musculare, cardiace si scheletice.Semintele de susan contin si acid folic, recomandat in special femeilor insarcinate, permit o diminuare a tensiunii arteriale si a lipidelor sanguine, acestea favorizeaza metabolismul energiei, fabricarea neurotransmitatorilor precum si cresterea si repararea tesuturilor.Alergeni: Poate contine urme de gluten, soia, arahide, alune.Depozitare: A se pastra la loc uscat si racoros.Valori nutritionale: 630kcal/100 gProteine 20.52 g/100 gLipide 61.21g/100 gGlucide 11.43g/100gFibre 11.6g/100gSodiu 47mg/100g. Mod de administrare: Se pot adăuga atât la produsele de patiserie și cofetărie cât și la salate, natur sau coapte. Ingrediente:Seminte de Susan 100.00 gr ;
Acorda un calificativ