Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul alb si tare, cu frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede. Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului. Seva se recolteaza numai într-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese.Gradele siropului de artar nu se refera la calitatea acestuia, ci la momentul in care este fabricat acest sirop. Astfel, siropul de tip A este din culturile timpurii de artar, cel tip B din cele de sezon, iar cel tip C din culturile tarzii. Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan. Pe langa restul beneficiilor, nu este de neglijat faptul ca este folosit in una din cele mai de succes retete de slabire. Siropul de artar este un indulcitor ideal, cu efect detoxifiant. Poate fi consumat si de catre diabetici.
Scrie parerea ta
Sirop de Artar Eco 330gr Pronat
Ai cumparat produsul Sirop de Artar Eco 330gr Pronat ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul alb si tare, cu frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede. Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului. Seva se recolteaza numai într-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese.Gradele siropului de artar nu se refera la calitatea acestuia, ci la momentul in care este fabricat acest sirop. Astfel, siropul de tip A este din culturile timpurii de artar, cel tip B din cele de sezon, iar cel tip C din culturile tarzii. Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan. Pe langa restul beneficiilor, nu este de neglijat faptul ca este folosit in una din cele mai de succes retete de slabire. Siropul de artar este un indulcitor ideal, cu efect detoxifiant. Poate fi consumat si de catre diabetici.
Acorda un calificativ