Compozitie: fructe de Castravete amar (Momordica charantia).Proprietati: hipoglicemiant, hipolipemiant.Mod de utilizare:Intern – sub formă de decoct din 3-4 rondele de fructe. Fructele uscate se introduc când apa atinge temperatura de fierbere, se lasă să dea în 5-6 clocote, apoi se infuzează 10-15 minute. Preparatul astfel obținut se filtrează și se bea neîndulcit sau îndulcit cu un îndulcitor natural din Stevia rebaudiana. Sunt recomandate 3 ceaiuri pe zi, în cure de 6 săptămâni.Recomandari:Castravetele amar este o plantă valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât și fitoterapeutic. Proprietățile hipolipemiante și în special cele hipoglicemiante au fost subiectul a numeroase cercetări științifice. Pe scurt, una din proprietățile fitoterapeutice ale acestei plante este reducerea cantității de glucoză din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de insulină vegetală. De asemenea, a fost observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor. În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la refacerea funcției pancreatice. Nu în ultimul rând, efectul de reducere al grăsimilor din sânge este obținut prin reglarea metabolismului lipidic și menținerea unui echilibru normal între cele două fracțiuni de colesterol HDL și LDL.
Scrie parerea ta
Ceai Castravete Amar 50gr Hypericum
Ai cumparat produsul Ceai Castravete Amar 50gr Hypericum ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Compozitie: fructe de Castravete amar (Momordica charantia).Proprietati: hipoglicemiant, hipolipemiant.Mod de utilizare:Intern – sub formă de decoct din 3-4 rondele de fructe. Fructele uscate se introduc când apa atinge temperatura de fierbere, se lasă să dea în 5-6 clocote, apoi se infuzează 10-15 minute. Preparatul astfel obținut se filtrează și se bea neîndulcit sau îndulcit cu un îndulcitor natural din Stevia rebaudiana. Sunt recomandate 3 ceaiuri pe zi, în cure de 6 săptămâni.Recomandari:Castravetele amar este o plantă valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât și fitoterapeutic. Proprietățile hipolipemiante și în special cele hipoglicemiante au fost subiectul a numeroase cercetări științifice. Pe scurt, una din proprietățile fitoterapeutice ale acestei plante este reducerea cantității de glucoză din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de insulină vegetală. De asemenea, a fost observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor. În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la refacerea funcției pancreatice. Nu în ultimul rând, efectul de reducere al grăsimilor din sânge este obținut prin reglarea metabolismului lipidic și menținerea unui echilibru normal între cele două fracțiuni de colesterol HDL și LDL.
Acorda un calificativ