Faina de dovleac se obtine din semintele crude, din care in prealabil, prin presare la rece s-a obtinut uleiul de dovleac. Faina obtinuta are o culoare verzuie, cu mirosul si gustul specific semintelor de dovleac, recomandat in diferite produse de panificatie ori patiserie precum: paine, pogaci, biscuiti, chiar si in pesto, are aceleasi proprietati ca si semintele intregi si se poate consuma si in amestec cu lapte si cereale, iaurt, miere sau in diferite retete culinare.E bine de stiu, ca in cazul in care inlocuim faina de grau cu cea din seminte de dovleac, putem adauga un ou in plus fata de cat cere reteta, deoarece faina din seminte de dovleac nu contine gluten motiv pentru care aluatul este mai sfarmicios. O alta posibilitate ar fi ca doar o parte din cantitatea de faina dintr-o reteta sa o inlocuim cu faina din seminte de dovleac.Aceasta faina bogata in proteine, vitamine si minerale poate fi consumata de persoanele alergice la gluten sau cele care tin diete vegetariene. Pe de alta parte consumul de faina de dovleac sau a semintelor de dovleac, creste aportul de fibre care ajuta in reglarea tranzitului intestinal, fibrele nu sunt transformate in glucide, astfel ca se mentine in limite normale valoarea glicemiei, fiind recomandat si persoanelor diabetice. Faina de dovleac contine vitamina E cu rol in prevenirea bolilor cardiovasculare, ajuta buna functionare a creierului si neutralizează radicalii liberi.Femeile insarcinate si copii pot consuma faina de dovleac, deoarece este o sursa de calciu, fier, magneziu, zinc etc, minerale importante pentru buna dezvoltare si functionare a organismului, fiind totodata un antiparazitar natural.
Scrie parerea ta
Faina din Seminte de Dovleac 500gr Herbavit
Ai cumparat produsul Faina din Seminte de Dovleac 500gr Herbavit ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Faina de dovleac se obtine din semintele crude, din care in prealabil, prin presare la rece s-a obtinut uleiul de dovleac. Faina obtinuta are o culoare verzuie, cu mirosul si gustul specific semintelor de dovleac, recomandat in diferite produse de panificatie ori patiserie precum: paine, pogaci, biscuiti, chiar si in pesto, are aceleasi proprietati ca si semintele intregi si se poate consuma si in amestec cu lapte si cereale, iaurt, miere sau in diferite retete culinare.E bine de stiu, ca in cazul in care inlocuim faina de grau cu cea din seminte de dovleac, putem adauga un ou in plus fata de cat cere reteta, deoarece faina din seminte de dovleac nu contine gluten motiv pentru care aluatul este mai sfarmicios. O alta posibilitate ar fi ca doar o parte din cantitatea de faina dintr-o reteta sa o inlocuim cu faina din seminte de dovleac.Aceasta faina bogata in proteine, vitamine si minerale poate fi consumata de persoanele alergice la gluten sau cele care tin diete vegetariene. Pe de alta parte consumul de faina de dovleac sau a semintelor de dovleac, creste aportul de fibre care ajuta in reglarea tranzitului intestinal, fibrele nu sunt transformate in glucide, astfel ca se mentine in limite normale valoarea glicemiei, fiind recomandat si persoanelor diabetice. Faina de dovleac contine vitamina E cu rol in prevenirea bolilor cardiovasculare, ajuta buna functionare a creierului si neutralizează radicalii liberi.Femeile insarcinate si copii pot consuma faina de dovleac, deoarece este o sursa de calciu, fier, magneziu, zinc etc, minerale importante pentru buna dezvoltare si functionare a organismului, fiind totodata un antiparazitar natural.
Acorda un calificativ