Hrisca Cruda Bio 500gr Bio Planet

Cod intern: xsales_207575231
Vizualizari: 0 / Achizitii: 1
Pret:   18.0 RON

Acest produs este publicat in categoria Sanatate si ingrijire personala la data de 09-05-2024: 10:05 si vandut de VitaMix. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate. ( alege finantarea potrivita )

  • Produs cu garantie

  • Livrare direct din stocul fizic al VitaMix

  • Retur gratuit minim 14 zile de la data achizitiei

Hrisca nu contine gluten si are o cantitate insemnata de fier, calciu, vitamine (E, B1, B2, B3, B5) si acizi grasi. Consumul acestor seminte protejeaza sistemul cardiovascular, datorita continutului ridicat de flavonoizi si de magneziu, elemente care imbunatatesc fluxul sangvin si regleaza presiunea arteriala.Hrisca reduce inflamatia si fortifica peretii vaselor de sange, imbunatatind fluxul sangvin, datorita fitonutrienților pe care-i contine. Prin urmare, consumul acesteia are un dublu rol: cel de a preveni afectiunile cardiace, dar si de a scadea nivelul colesterolului. Imbunatateste digestia și accelereaza recuperarea organismului in urma actiunii diferitilor factori de stres, datorita fibrelor si a complexului de minerale pe care le contine. Se crede ca, datorita acestor minerale, ar avea un rol in combaterea migrenelor si a degenerarii sistemului nervos, contribuind la mentinerea sanatatii mentale. Contine o cantitate mai mare de proteine decat multe tipuri de cereale, fiind excelenta pentru vegetarieni si nu numai. In plus, proteinele din aceste seminte contin opt aminoacizi esentiali care ofera energie si ajuta la cresterea si recuperarea musculara.Compozitie: Seminte crude de hrisca 100%.Declaratie nutritionala/100gValoare energetică:1659 kJ / 392 kcalGrăsimi:2,7 gdin care acizi grași saturați:0,6 gGlucide:75 gdin care zaharuri:2,6 gProteine:12 gSare:0,03 gInainte de a fierbe hrisca, trebuie spalata bine apoi se pune la fiert in apa care clocoteste, cu sare. La o cana de hrisca se pun doua cani de apa, raportul ramanand acelasi indiferent de cantitate. Pentru a evita sa se transforme in terci, hrisca va fi fiarta in apa deja clocotita, fara a se amesteca, până la final. Timpul de fierbere este de aproximativ 30-40 de minute, dupa care se mai lasa aproximativ 10 minute cu capacul acoperit si focul oprit, ca în cazul orezului.
Nota clientilor