In medicina traditionala chineza, indiana si japoneza, rizomii de ghimbir se utilizau datorita efectului incalzitor, pentru cresterea capacitatii digestive, in stari de balonare, greata, voma, precum si in afectiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calitatii de rece. Ghimbirul a fost adus din India de catre negustorii arabi, care il comercializau in Grecia Antica si Imperiul Roman. Dupa caderea acestuia, ghimbirul a disparut din Europa, pentru a fi reintrodus abia in secolul al XI-lea. Primul tratat medical care descrie aceasta planta a fost scris in secolul al XIII-lea de catre doctorul Rhiwallow si cei trei fii ai sai, la ordinul printului de South Wales. Regina Elisabeta I era o mare iubitoare de ghimbir, ea consumand pentru prima data turta dulce cu ghimbir, aliment care a devenit traditional cu ocazia sarbatorilor de Craciun. In Africa, planta a fost introdusa in secolul al XV-lea, ea fiind utilizata de bastinasi in cazurile de malarie si febra galbena. In prezent ghimbirul este cultivat in tarile tropicale din intreaga lume.Compozitie:apa purificataalcool etilic 40% vol.ghimbir (Zingiber officinale), radacini, 44%Contraindicatii:Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare. Alergie la ghimbir, tratamente care nu permit consumul de alcool.Efecte:functionarea normala a digestieireducerea flatulentei dupa consumul de alimentereducerea disconfortului asociat raului de miscarementinerea concentratiei normale a colesterolului si grasimilor in sangecresterea poftei de mancarebuna functionare a circulatiei perifericeeliminarea senzatiei de rece (frig) din organismmentinerea in limite normale a greutatii corporaleprotejarea celulelor impotriva stresului oxidativmentinerea flexibilitatii normale a articulatiilorreducerea disfunctiilor articularereducerea sensibilitatii la frigAdministrare:Intern: adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori/zi, inainte de mese. Copii 7-14 ani: cate 5-20 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa (jumatate de pahar), de 3 ori/zi, pe stomacul gol. Extern: pentru reducerea disfunctiilor articulare se aplica extern sub forma de comprese cu tinctura, care se mentin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Inaintea administrarii produsului se recomanda aplicarea locala a unei creme cu extract de plante, argila sau rasina; pentru reducerea sensibilitatii la frig (in special in perioadele de iarna), se frictioneaza extremitatile cu tinctura de ghimbir.
Scrie parerea ta
Tinctura Ghimbir 50ml Dacia Plant
Ai cumparat produsul Tinctura Ghimbir 50ml Dacia Plant ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
In medicina traditionala chineza, indiana si japoneza, rizomii de ghimbir se utilizau datorita efectului incalzitor, pentru cresterea capacitatii digestive, in stari de balonare, greata, voma, precum si in afectiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calitatii de rece. Ghimbirul a fost adus din India de catre negustorii arabi, care il comercializau in Grecia Antica si Imperiul Roman. Dupa caderea acestuia, ghimbirul a disparut din Europa, pentru a fi reintrodus abia in secolul al XI-lea. Primul tratat medical care descrie aceasta planta a fost scris in secolul al XIII-lea de catre doctorul Rhiwallow si cei trei fii ai sai, la ordinul printului de South Wales. Regina Elisabeta I era o mare iubitoare de ghimbir, ea consumand pentru prima data turta dulce cu ghimbir, aliment care a devenit traditional cu ocazia sarbatorilor de Craciun. In Africa, planta a fost introdusa in secolul al XV-lea, ea fiind utilizata de bastinasi in cazurile de malarie si febra galbena. In prezent ghimbirul este cultivat in tarile tropicale din intreaga lume.Compozitie:apa purificataalcool etilic 40% vol.ghimbir (Zingiber officinale), radacini, 44%Contraindicatii:Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare. Alergie la ghimbir, tratamente care nu permit consumul de alcool.Efecte:functionarea normala a digestieireducerea flatulentei dupa consumul de alimentereducerea disconfortului asociat raului de miscarementinerea concentratiei normale a colesterolului si grasimilor in sangecresterea poftei de mancarebuna functionare a circulatiei perifericeeliminarea senzatiei de rece (frig) din organismmentinerea in limite normale a greutatii corporaleprotejarea celulelor impotriva stresului oxidativmentinerea flexibilitatii normale a articulatiilorreducerea disfunctiilor articularereducerea sensibilitatii la frigAdministrare:Intern: adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori/zi, inainte de mese. Copii 7-14 ani: cate 5-20 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa (jumatate de pahar), de 3 ori/zi, pe stomacul gol. Extern: pentru reducerea disfunctiilor articulare se aplica extern sub forma de comprese cu tinctura, care se mentin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Inaintea administrarii produsului se recomanda aplicarea locala a unei creme cu extract de plante, argila sau rasina; pentru reducerea sensibilitatii la frig (in special in perioadele de iarna), se frictioneaza extremitatile cu tinctura de ghimbir.
Acorda un calificativ