Denumirea provine de la grecescul „Melan” - negru sau dupa alte surse de la „melaço” cuvant portughez, el insusi derivat din cuvantul latin Mel sau miere. Se pot prepara diverse prajituri sau deserturi: tarte delicioase cu caramel, tort cu mere si fructe, chec cu rubarba si ghimbir, clatite. In lapte sau ceai, cu fulgi de cereale, musli sau alte alimente, zaharul melasa are un gust inconfundabil. Alte utilizari culinare sunt sosuri pentru salate, marinate pentru carne si peste, sau chiar ca un sirop turnat peste deserturi cu fructe proaspete. Contraste delicioase apar in combinatia cu fructe de padure rosii, citrice sau chiar legume: paste, conopida, dovleac sau cartofi dulci, inainte de coacerea la cuptor. Dupa deschidere, trebuie pastrat intr-un recipient etans din sticla, deoarece se intareste.
Scrie parerea ta
Zahar Brut Melasa Nerafinat 1kg Solaris
Ai cumparat produsul Zahar Brut Melasa Nerafinat 1kg Solaris ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Denumirea provine de la grecescul „Melan” - negru sau dupa alte surse de la „melaço” cuvant portughez, el insusi derivat din cuvantul latin Mel sau miere. Se pot prepara diverse prajituri sau deserturi: tarte delicioase cu caramel, tort cu mere si fructe, chec cu rubarba si ghimbir, clatite. In lapte sau ceai, cu fulgi de cereale, musli sau alte alimente, zaharul melasa are un gust inconfundabil. Alte utilizari culinare sunt sosuri pentru salate, marinate pentru carne si peste, sau chiar ca un sirop turnat peste deserturi cu fructe proaspete. Contraste delicioase apar in combinatia cu fructe de padure rosii, citrice sau chiar legume: paste, conopida, dovleac sau cartofi dulci, inainte de coacerea la cuptor. Dupa deschidere, trebuie pastrat intr-un recipient etans din sticla, deoarece se intareste.
Acorda un calificativ