Ovazul ne este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor.Tarata de ovaz reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului.In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice:invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale,endospermul, adica partea principala contine amidon,germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu,taratele de ovaz nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acest compus.Taratele de ovaz scad colesterolul, ceea ce influenteaza direct buna circulatie a sangelui. Cu cat arterele sunt mai curate, ele vor fi si mai flexibile, iar sangele va circula mai usor. O buna circulatie a sangelui inseamna presiune arteriala normala, echilibrata. Taratele de ovaz au acest efect asupra organismului tau, de reglare a tensiunii, asadar consumul lor este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau au in familie un istoric negativ in aceasta directie. Vitaminele din complexul B prezente in taratele de ovaz au, in organismul tau, un important rol antioxidant, de aceea consumul regulat este recomandat cu toata caldura de specialisti. In urma unei alimentatii defectuoase, colesterolul se depune pe peretii arterelor. Initial le reduce din flexibilitate, dar in cazurile cele mai grave poate sa ajunga pana la blocare completa. Alimentele care contin fibre, cum sunt si taratele de ovaz au propeitatea de a scadea nivelul colesterolului rau, eliberandu-ti arterele.
Scrie parerea ta
Tarate De Ovaz 1 Kg Sano Vita
Ai cumparat produsul Tarate De Ovaz 1 Kg Sano Vita ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Ovazul ne este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor.Tarata de ovaz reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului.In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice:invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale,endospermul, adica partea principala contine amidon,germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu,taratele de ovaz nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acest compus.Taratele de ovaz scad colesterolul, ceea ce influenteaza direct buna circulatie a sangelui. Cu cat arterele sunt mai curate, ele vor fi si mai flexibile, iar sangele va circula mai usor. O buna circulatie a sangelui inseamna presiune arteriala normala, echilibrata. Taratele de ovaz au acest efect asupra organismului tau, de reglare a tensiunii, asadar consumul lor este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau au in familie un istoric negativ in aceasta directie. Vitaminele din complexul B prezente in taratele de ovaz au, in organismul tau, un important rol antioxidant, de aceea consumul regulat este recomandat cu toata caldura de specialisti. In urma unei alimentatii defectuoase, colesterolul se depune pe peretii arterelor. Initial le reduce din flexibilitate, dar in cazurile cele mai grave poate sa ajunga pana la blocare completa. Alimentele care contin fibre, cum sunt si taratele de ovaz au propeitatea de a scadea nivelul colesterolului rau, eliberandu-ti arterele.
Acorda un calificativ