Semintele de pin contin intre 10-34% proteine si sunt o sursa de fibre alimentare si vitamina B1. Ele se adauga in mod frecvent la carne, peste si legume. Sunt renumite ca inhibitori ai foamei.Utilizari culinare:Semintele de pin se mananca in Europa inca din Paleolitic.Ele se pot consuma si crude, dar cel mai adesea sunt prajite, sau fripte usor inainte de a fi utilizate.Prajirea se executa la foc mic-mediu, fara ulei, timp de cateva zeci de secunde.Cand semintele incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc.O ardere prea puternica face ca gustul sa devina amar, iar aroma capata un iz de ars, neplacut.Sunt o excelenta sursa de proteine (la 100 g seminte de pin se gasesc 31 g proteine), varietatile europene fiind mai bogate in acest nutrient decat varietatile asiatice si americane.Semintele de pin sunt cel mai adesea asociate cu regiunea Mediteraneana unde sunt un ingredient culinar important de cateva mii de ani. Acum 2000 de ani se gatea frecvent cu ele.Romanii le consumau conservate in miere, le foloseau la prepararea carnatilor si a dulciurilor.Sunt frecvent alaturate cu carnea rosie si alba, cu carnea de pasare, peste si vegetale.Semintele de pin asiatice sunt de mai proasta calitate, datorita texturii neomogene, dar sunt mai ieftine si inlocuiesc adesea semintele mediteraneene in preparatele mai putin pretentioase, mai ales acolo unde reteta implica macinarea lor.Sunt un component important al sosului pesto.Tot italienii folosesc semintele de pin ca decor pentru fusecuri aœpignolia, preparate din faina de migdale.Semintele de pin intra in componenta a nenumarate salate mediteraneene, prezente in bucatariiler din Spania, Franta, Italia, Grecia.Exista si o cafea, numita piaąałn (denumirea spaniola pentru seminte de pin), o specialitate din statul american New Mexico, preparata din seminte de pin prajite si care au o aroma puternica, de nuca.Din semintele de pin se extrage si un ulei, apreciat pentru aroma sa fina, de nuca si pentru proprietatile nutritive
Scrie parerea ta
Seminte de Pin 50gr Deco Italia
Ai cumparat produsul Seminte de Pin 50gr Deco Italia ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Semintele de pin contin intre 10-34% proteine si sunt o sursa de fibre alimentare si vitamina B1. Ele se adauga in mod frecvent la carne, peste si legume. Sunt renumite ca inhibitori ai foamei.Utilizari culinare:Semintele de pin se mananca in Europa inca din Paleolitic.Ele se pot consuma si crude, dar cel mai adesea sunt prajite, sau fripte usor inainte de a fi utilizate.Prajirea se executa la foc mic-mediu, fara ulei, timp de cateva zeci de secunde.Cand semintele incep sa se rumeneasca, se iau de pe foc.O ardere prea puternica face ca gustul sa devina amar, iar aroma capata un iz de ars, neplacut.Sunt o excelenta sursa de proteine (la 100 g seminte de pin se gasesc 31 g proteine), varietatile europene fiind mai bogate in acest nutrient decat varietatile asiatice si americane.Semintele de pin sunt cel mai adesea asociate cu regiunea Mediteraneana unde sunt un ingredient culinar important de cateva mii de ani. Acum 2000 de ani se gatea frecvent cu ele.Romanii le consumau conservate in miere, le foloseau la prepararea carnatilor si a dulciurilor.Sunt frecvent alaturate cu carnea rosie si alba, cu carnea de pasare, peste si vegetale.Semintele de pin asiatice sunt de mai proasta calitate, datorita texturii neomogene, dar sunt mai ieftine si inlocuiesc adesea semintele mediteraneene in preparatele mai putin pretentioase, mai ales acolo unde reteta implica macinarea lor.Sunt un component important al sosului pesto.Tot italienii folosesc semintele de pin ca decor pentru fusecuri aœpignolia, preparate din faina de migdale.Semintele de pin intra in componenta a nenumarate salate mediteraneene, prezente in bucatariiler din Spania, Franta, Italia, Grecia.Exista si o cafea, numita piaąałn (denumirea spaniola pentru seminte de pin), o specialitate din statul american New Mexico, preparata din seminte de pin prajite si care au o aroma puternica, de nuca.Din semintele de pin se extrage si un ulei, apreciat pentru aroma sa fina, de nuca si pentru proprietatile nutritive
Acorda un calificativ