Ceaiul negru este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume. Acesta este obtinut din frunzele arbustului „Camellia sinesis”, denumit „Planta de ceai”, din care se obtin si alte ceaiuri (verde, alb, Oolong), ceaiul negru fiind cel mai oxidat si cu cea mai puternica aroma dintre toate aceste soiuri. Este produs prin metode diferite de alte varietati de ceai. Frunzele si tulpinile mature sunt culese si puse la uscat, dupa care sunt rulate si puse in incaperi umede si reci pana cand sunt oxidate (fermentate) in totalitate. Numele ii este dat de culoarea inchisa pe care o are, dar privit cu atentie, se observa ca, de fapt, culoarea este rosu-portocaliu inchis, motiv pentru care chinezii l-au denumit ceai rosu. O cana de ceai negru contine jumatate din cantitatea de cafeina pe care o gasim intr-o cana de cafea. Beneficiile ceaiului negru: Imbunatateste sistemul cardiovascular – flavonoidele, manganul si polifenolii prezenti in ceaiul negru mentin muschii inimii sanatosi, imbunatatesc fluxul sanguin, previn formarea cheagurilor de sange, reduc riscul aparitiei bolilor cardiace si scad nivelul colesterolului LDL. Previne cancerul – antioxidantii din ceaiul negru previn aparitia mai multor tipuri de cancer: de stomac, colorectal, de san, ovarian, pulmonar, de prostata si de vezica urinara, iar compusul TF-2 inhiba dezvoltarea celulelor canceroase in organism. De asemenea, reduce riscul aparitiei cancerului oral la fumatori. Elimina radicalilor liberi – antioxidantii ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism si la mentinerea tineretii. Stimuleaza sistemul imunitar – taninul protejeaza organismul de boli precum raceala, gripa, dizenteria, hepatita, infectii si altele. Mentine sanatatea orala – catechinele reduc riscul aparitiei cancerului oral, taninul si polifenolii inhiba bacteriile care pot cauza aparitia cariilor dentare, iar fluorul lupta cu respiratia urat mirositoare si cu bacteriile daunatoare din cavitatea bucala. Stimuleaza sistemul nervos – cofeina ajuta la stimularea memoriei si protejeaza impotriva bolii Parkinson. Imbunatateste digestia – taninul combate bolile intestinale si arsurile gastrice, este un bun antidiareic, iar polifenolii ajuta la scaderea inflamatiei intestinale care provoaca sindromul de colon iritabil. Intareste oasele – fitochimicalele ajuta la intarirea oaselor si a tesutului conjunctiv. Ofera energie – cafeina continuta de ceaiul negru este de o calitate mult mai buna decat cea continuta de cafea sau de bauturile de tip cola, aceasta stimuland pozitiv creierul. In plus, contine si teofilina, o substanta care stimuleaza inima, rinichii si sistemul respirator. Ajuta la slabire – stimuleaza metabolismul si poate inlocui cu succes bauturile nesanatoase bogate in calorii. Scade colesterolul – reduce colesterolul LDL si nivelul de trigliceride.
Scrie parerea ta
Ceai Negru India 20dz Dennree
Ai cumparat produsul Ceai Negru India 20dz Dennree ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Ceaiul negru este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume. Acesta este obtinut din frunzele arbustului „Camellia sinesis”, denumit „Planta de ceai”, din care se obtin si alte ceaiuri (verde, alb, Oolong), ceaiul negru fiind cel mai oxidat si cu cea mai puternica aroma dintre toate aceste soiuri. Este produs prin metode diferite de alte varietati de ceai. Frunzele si tulpinile mature sunt culese si puse la uscat, dupa care sunt rulate si puse in incaperi umede si reci pana cand sunt oxidate (fermentate) in totalitate. Numele ii este dat de culoarea inchisa pe care o are, dar privit cu atentie, se observa ca, de fapt, culoarea este rosu-portocaliu inchis, motiv pentru care chinezii l-au denumit ceai rosu. O cana de ceai negru contine jumatate din cantitatea de cafeina pe care o gasim intr-o cana de cafea. Beneficiile ceaiului negru: Imbunatateste sistemul cardiovascular – flavonoidele, manganul si polifenolii prezenti in ceaiul negru mentin muschii inimii sanatosi, imbunatatesc fluxul sanguin, previn formarea cheagurilor de sange, reduc riscul aparitiei bolilor cardiace si scad nivelul colesterolului LDL. Previne cancerul – antioxidantii din ceaiul negru previn aparitia mai multor tipuri de cancer: de stomac, colorectal, de san, ovarian, pulmonar, de prostata si de vezica urinara, iar compusul TF-2 inhiba dezvoltarea celulelor canceroase in organism. De asemenea, reduce riscul aparitiei cancerului oral la fumatori. Elimina radicalilor liberi – antioxidantii ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism si la mentinerea tineretii. Stimuleaza sistemul imunitar – taninul protejeaza organismul de boli precum raceala, gripa, dizenteria, hepatita, infectii si altele. Mentine sanatatea orala – catechinele reduc riscul aparitiei cancerului oral, taninul si polifenolii inhiba bacteriile care pot cauza aparitia cariilor dentare, iar fluorul lupta cu respiratia urat mirositoare si cu bacteriile daunatoare din cavitatea bucala. Stimuleaza sistemul nervos – cofeina ajuta la stimularea memoriei si protejeaza impotriva bolii Parkinson. Imbunatateste digestia – taninul combate bolile intestinale si arsurile gastrice, este un bun antidiareic, iar polifenolii ajuta la scaderea inflamatiei intestinale care provoaca sindromul de colon iritabil. Intareste oasele – fitochimicalele ajuta la intarirea oaselor si a tesutului conjunctiv. Ofera energie – cafeina continuta de ceaiul negru este de o calitate mult mai buna decat cea continuta de cafea sau de bauturile de tip cola, aceasta stimuland pozitiv creierul. In plus, contine si teofilina, o substanta care stimuleaza inima, rinichii si sistemul respirator. Ajuta la slabire – stimuleaza metabolismul si poate inlocui cu succes bauturile nesanatoase bogate in calorii. Scade colesterolul – reduce colesterolul LDL si nivelul de trigliceride.
Acorda un calificativ