Turmericul este un condiment important in India, care produce aproape intreaga recolta a globului si consuma 80% din ea. Utilizarea turmericului dureaza de aproape 4000 de ani, contemporana cu cultura vedica a Indiei, cand era condimentul principal si avea si semnificatie religioasa. In India contemporana, inca mai este adaugat la aproape orice fel de mancare, cu carne sau vegetariana. Cele mai mari cantitati se pot gasi in lintea fiarta sau in cartofi. Mai mult, apare si in feluri cu orez (pullao), desi orezul colorat cu turmeric nu este foarte comun in India, ceea ce poate parea surprinzator pentru cei care considera orezul cu curry ca fiind \`tipic indian\`. Cu toate acestea, turmericul face parte din toate pudrele de curry (vezi frunzele de curry pentru mai multe informatii despre acest amestec de condimente anglo-indian). Datorita influentei indiene, turmericului si-a gasit drum si catre bucataria etiopiana (vezi piperul lung). In Asia de sud-est, condimentul proaspat este preferat celui uscat. In Thailanda, rizomul proaspat este ras si adaugat in felurile cu curry; este de asemenea inclus in pasta galbena de curry (vezi nuca de cocos pentru mai multe informatii despre curry thailandez si pastele de curry). Turmericul este uneori confundat cu sofranul, pentru ca are calitati colorante similare, cu toate ca sofranul da o culoare mai portocalie. Cum turmericul nu are si aroma fascinanta a sofranului, nu este un substitut acceptabil, si nici macar o alternativa viabila. Turmericul trateaza intestinul iritabil. Curcumina, ingredientul care ofera turmericului culoarea galbena, este un antiinflamator eficient. Ajuta la combaterea afectiunii intestinului iritabil, a colitelor ulcerative, a artritei reumatoide, a cancerului si a bolii Alzheimer. Mod de administrare: Sunt indicate a se folosi în sosuri și murături.
Scrie parerea ta
Condiment Turmeric Macinat 40g Longevita
Ai cumparat produsul Condiment Turmeric Macinat 40g Longevita ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Turmericul este un condiment important in India, care produce aproape intreaga recolta a globului si consuma 80% din ea. Utilizarea turmericului dureaza de aproape 4000 de ani, contemporana cu cultura vedica a Indiei, cand era condimentul principal si avea si semnificatie religioasa. In India contemporana, inca mai este adaugat la aproape orice fel de mancare, cu carne sau vegetariana. Cele mai mari cantitati se pot gasi in lintea fiarta sau in cartofi. Mai mult, apare si in feluri cu orez (pullao), desi orezul colorat cu turmeric nu este foarte comun in India, ceea ce poate parea surprinzator pentru cei care considera orezul cu curry ca fiind \`tipic indian\`. Cu toate acestea, turmericul face parte din toate pudrele de curry (vezi frunzele de curry pentru mai multe informatii despre acest amestec de condimente anglo-indian). Datorita influentei indiene, turmericului si-a gasit drum si catre bucataria etiopiana (vezi piperul lung). In Asia de sud-est, condimentul proaspat este preferat celui uscat. In Thailanda, rizomul proaspat este ras si adaugat in felurile cu curry; este de asemenea inclus in pasta galbena de curry (vezi nuca de cocos pentru mai multe informatii despre curry thailandez si pastele de curry). Turmericul este uneori confundat cu sofranul, pentru ca are calitati colorante similare, cu toate ca sofranul da o culoare mai portocalie. Cum turmericul nu are si aroma fascinanta a sofranului, nu este un substitut acceptabil, si nici macar o alternativa viabila. Turmericul trateaza intestinul iritabil. Curcumina, ingredientul care ofera turmericului culoarea galbena, este un antiinflamator eficient. Ajuta la combaterea afectiunii intestinului iritabil, a colitelor ulcerative, a artritei reumatoide, a cancerului si a bolii Alzheimer. Mod de administrare: Sunt indicate a se folosi în sosuri și murături.
Acorda un calificativ