Cus cus sunt granule mici, sferice, preparate din faina de grau dur, ce pot fi folosite (fierte sau doar inmuiate) in preparate ca: sosuri, garnituri, salate, etc. Sunt o sursa importanta de potasiu, proteine si glucide.Cuscusul este gata in numai 5 minute, nu costa mult, are beneficii extraordinare pentru organism si nici nu contine multe calorii! Cuscus este o mancare de origine araba, din nordul Africii, o cereala de fapt. Ceea ce intalnim pe piata sub denumirea de cuscus este un produs obtinut din semolina, adica grau dur.Cuscusul se recomanda in hrana copiilor si a vegetarienilor, sub forma de garnitura, preparat cu lapte, ciuperci sau legume. Cuscus-ul este foarte potrivit in salate sau in preparate de post. Nu se consuma crud, ci inmuiat in apa fierbinte. Daca vrei sa il inmoi in apa rece, si acest lucru este posibil, dat fiind ca in momentul in care il cumperi din magazin, el este deja tratat termic, insa trebuie inmuiat pentru un timp mult mai lung, aproximativ intre 8-10 ore si, practic, nu prea ai motiv sa folosesti apa rece in loc de fierbinte.De consumat, cuscusul se poate consuma rece sau cald, dupa preferinte. In cazul in care il folosesti pe post de garnitura la legume sau ciuperci, in sosuri sau budinci, il poti consuma cald. In salate se adauga in general rece. Concret, cuscusul este atat o mancare de sine statatoare, daca ii adaugi sos, cat si o garnitura sau poate intra in componenta deserturilor. Practic, in fiecare dintre momentele mesei tale (fel principal, garnitura, salata sau desert) poti sa te folosesti de el pentru a imbogati meniul cu un aliment cu multe beneficii pentru sanatate.La origine, cuscusul se prepara intr-un fel de vas special, numit tajine. Tajine reprezinta un tip de vas emailat, compus dintr-o baza adanca si un capac conic si inalt, care are rolul de a pastra aburul in interior si a lasa mancarurile suculente.Cuscus este un aliment care aduce o multitudine de beneficii organismului uman:datorita continutului ridicat de fibre ajuta la o mai buna digestie, de aceea este folosit in dieta zilnica a celor care sufera de afectiuni digestive.este foarte satios, chiar in conditiile unui aport caloric nu foarte mare, asadar persoanele care vor sa isi pastreze silueta sau sa elimine kilograme in plus, nu ar trebui sa il ocoleasca.reprezinta un izvor de vitamine, in special vitamina A si cele din complexul B, motiv pentru care se recomanda inlcuderea lui in alimentatia copiilor, dar si a oricarei persoane care doreste sa se hraneasca sanatos.niacina (vitamina B3) din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange, motiv pentru care se regaseste in dieta celor care sufera de afectiuni cardiovasculare, cu atat mai mult cu cat este sarac in sodiu si grasimi saturate.bogat in minerale cum ar fi potasiu, fosfor, magneziu, acid folic si calciu, cuscusul ofera energie si contribuie la o buna functionare a organismului.Dat fiind ca este o cereala, cuscusul contine gluten, asadar nu este indicat personelor care sufera de boala celiaca.
Scrie parerea ta
Cus Cus 200gr SanoVita
Ai cumparat produsul Cus Cus 200gr SanoVita ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Cus cus sunt granule mici, sferice, preparate din faina de grau dur, ce pot fi folosite (fierte sau doar inmuiate) in preparate ca: sosuri, garnituri, salate, etc. Sunt o sursa importanta de potasiu, proteine si glucide.Cuscusul este gata in numai 5 minute, nu costa mult, are beneficii extraordinare pentru organism si nici nu contine multe calorii! Cuscus este o mancare de origine araba, din nordul Africii, o cereala de fapt. Ceea ce intalnim pe piata sub denumirea de cuscus este un produs obtinut din semolina, adica grau dur.Cuscusul se recomanda in hrana copiilor si a vegetarienilor, sub forma de garnitura, preparat cu lapte, ciuperci sau legume. Cuscus-ul este foarte potrivit in salate sau in preparate de post. Nu se consuma crud, ci inmuiat in apa fierbinte. Daca vrei sa il inmoi in apa rece, si acest lucru este posibil, dat fiind ca in momentul in care il cumperi din magazin, el este deja tratat termic, insa trebuie inmuiat pentru un timp mult mai lung, aproximativ intre 8-10 ore si, practic, nu prea ai motiv sa folosesti apa rece in loc de fierbinte.De consumat, cuscusul se poate consuma rece sau cald, dupa preferinte. In cazul in care il folosesti pe post de garnitura la legume sau ciuperci, in sosuri sau budinci, il poti consuma cald. In salate se adauga in general rece. Concret, cuscusul este atat o mancare de sine statatoare, daca ii adaugi sos, cat si o garnitura sau poate intra in componenta deserturilor. Practic, in fiecare dintre momentele mesei tale (fel principal, garnitura, salata sau desert) poti sa te folosesti de el pentru a imbogati meniul cu un aliment cu multe beneficii pentru sanatate.La origine, cuscusul se prepara intr-un fel de vas special, numit tajine. Tajine reprezinta un tip de vas emailat, compus dintr-o baza adanca si un capac conic si inalt, care are rolul de a pastra aburul in interior si a lasa mancarurile suculente.Cuscus este un aliment care aduce o multitudine de beneficii organismului uman:datorita continutului ridicat de fibre ajuta la o mai buna digestie, de aceea este folosit in dieta zilnica a celor care sufera de afectiuni digestive.este foarte satios, chiar in conditiile unui aport caloric nu foarte mare, asadar persoanele care vor sa isi pastreze silueta sau sa elimine kilograme in plus, nu ar trebui sa il ocoleasca.reprezinta un izvor de vitamine, in special vitamina A si cele din complexul B, motiv pentru care se recomanda inlcuderea lui in alimentatia copiilor, dar si a oricarei persoane care doreste sa se hraneasca sanatos.niacina (vitamina B3) din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange, motiv pentru care se regaseste in dieta celor care sufera de afectiuni cardiovasculare, cu atat mai mult cu cat este sarac in sodiu si grasimi saturate.bogat in minerale cum ar fi potasiu, fosfor, magneziu, acid folic si calciu, cuscusul ofera energie si contribuie la o buna functionare a organismului.Dat fiind ca este o cereala, cuscusul contine gluten, asadar nu este indicat personelor care sufera de boala celiaca.
Acorda un calificativ