Se obtine prin colectarea si prelucrarea de catre albine a unei substante dulci denumite mana. Mana poate fi de origine vegetala, cand este secretata direct de plante, frunze, muguri etc. sau animala, cand este produsa de catre insecte din familia Lachnidae si Lecanidae, ordinul Homoptera, care se hranesc cu seva plantelor. Este in general inchisa la culoare, cu exceptia celei de molid, care e galbena. Mana cristalizeaza de obicei mai repede decat alte soiuri de miere. Compozitie: Miere ecologica de albine din Mana de brad. Valori nutritive: Energie: 369.21 kcal Grasime: 0.01% Proteina: 0.43% Glucide: 91.85% Recomandari: Pentru consumul uman, mierea de mana are o valoare deosebita intrucat contine o cantitate insemnata de inhibina si de 12-20 de ori mai multe saruri minerale in comparatie cu mierea florala. Se spune ca aceastas lipsa de aciditate ar fi una din cauzele pentru care ea produce diaree , permitand dezvoltarea unor vegetatii in tubul digestiv al albinei. Contine cam 90-95% carbohidrati: - glucoza - fructoza - trizaharide (peste 18%) zaharoza nu contine aproape deloc. Are cam 5 %minerale iar acizi organici, vitamine etc 0,2- 1,8% Posibile surse de mana: molid, brad, artar, mesteacan, alun, fag, frasin, pin, plop, salcie, stejar, ulm. Si plante ca bumbacul, floarea-soarelui, lucerna etc pot oferii productii de miere de mana. Mod de administrare: Se consuma ca atare.
Scrie parerea ta
Miere de Mana 400g Fagurele Auriu
Ai cumparat produsul Miere de Mana 400g Fagurele Auriu ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Se obtine prin colectarea si prelucrarea de catre albine a unei substante dulci denumite mana. Mana poate fi de origine vegetala, cand este secretata direct de plante, frunze, muguri etc. sau animala, cand este produsa de catre insecte din familia Lachnidae si Lecanidae, ordinul Homoptera, care se hranesc cu seva plantelor. Este in general inchisa la culoare, cu exceptia celei de molid, care e galbena. Mana cristalizeaza de obicei mai repede decat alte soiuri de miere. Compozitie: Miere ecologica de albine din Mana de brad. Valori nutritive: Energie: 369.21 kcal Grasime: 0.01% Proteina: 0.43% Glucide: 91.85% Recomandari: Pentru consumul uman, mierea de mana are o valoare deosebita intrucat contine o cantitate insemnata de inhibina si de 12-20 de ori mai multe saruri minerale in comparatie cu mierea florala. Se spune ca aceastas lipsa de aciditate ar fi una din cauzele pentru care ea produce diaree , permitand dezvoltarea unor vegetatii in tubul digestiv al albinei. Contine cam 90-95% carbohidrati: - glucoza - fructoza - trizaharide (peste 18%) zaharoza nu contine aproape deloc. Are cam 5 %minerale iar acizi organici, vitamine etc 0,2- 1,8% Posibile surse de mana: molid, brad, artar, mesteacan, alun, fag, frasin, pin, plop, salcie, stejar, ulm. Si plante ca bumbacul, floarea-soarelui, lucerna etc pot oferii productii de miere de mana. Mod de administrare: Se consuma ca atare.
Acorda un calificativ