Fulgi de Ovaz Crispy, 250gr, SanoVitaMod de preparare: se consuma cu lapte, iaurt sau suc de fructe la micul dejun.Cerealele sunt compuse din trei parti: invelisul exterior (tarata) care contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale dietetice, endospermul, adica partea principala, bogata in amidon si germenii, cea mai mica parte a bobului, sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu. Gasim pe piata fiecare dintre aceste componente pentru plantele la care ele se consuma, sau cereale integrale, adica produsele brute, nerafinate, carora nu li s-a indepartat nici invelisul exterior al bobului si nici germenii.Intre ele, ovazul (numit stiintific Avena sativa) este o planta erbacee cerealieră cu tulpina de tip pai si inflorescenta in formă de spic, din care se consuma semintele. El este cultivat in tari cu clima temperata, cum este si Romania. Desi in ultima perioada nu mai este atat de raspindit ca pe vremea cand exportam masiv in strainatate, importante suprafete sunt inca cultivate in Transilvania, vestul tarii si nordul Moldovei. Conditii bune de vegetatie pentru ovaz se gasesc si in zona mai umedă din sudul si nord-estul tarii.Multa vreme, acesta a fost folosit pentru hrana animalelor, dar imediat ce oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa noastra si au facut bine. De fapt, in Romania il aveam inca din anii '80 pe masa, la micul dejun, pentru ca era ingredientul principal al surogatului de cafea numit familiar nechezol.Ovazul poate fi introdus in alimentatia ta atat sub forma de fulgi, cat si de faina. De asemenea, din ovaz se obtine un foarte gustos lapte vegetal. Dintre toate formele care exista pe piata, fulgii de ovaz sunt, de departe, forma cea mai cunoscuta si mai usor de inclus in alimentatia ta zilnica, intrucat au cea mai larga arie de acoperire in materie de retete si sunt cel mai simplu de integrat in preparate.Termenul de ovaz (si latinescul sau stramos, avena) provine dintr-un cuvant sanscrit care insemna fericire. Acesta este primul si cel mai important indiciu care ne vorbeste despre beneficiile pe care ovazul le aduce organismului uman.Ovazul este cereala cu mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic. Continutul de fibre solubile este important pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a apetitului. Din aceste motive ovazul nu doar ca este permis, ci chiar recomandat sa fie inclus in alimentatia copiilor si convalescentilor.Ovazul contribuie, prin continutul sau de lizina (mult mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organism. Este benefic pentru toată lumea și este recomandat mai ales (dar nu numai) in alimentatia vegetariana si vegana intrucat contine aminoacizi esentiali necesari pentru formarea proteinelor .
Scrie parerea ta
Fulgi de Ovaz Crispy, Bio, 250gr, SanoVita
Ai cumparat produsul Fulgi de Ovaz Crispy, Bio, 250gr, SanoVita ?
Lasa o nota si parerea ta completand formularul alaturat.
Fulgi de Ovaz Crispy, 250gr, SanoVitaMod de preparare: se consuma cu lapte, iaurt sau suc de fructe la micul dejun.Cerealele sunt compuse din trei parti: invelisul exterior (tarata) care contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale dietetice, endospermul, adica partea principala, bogata in amidon si germenii, cea mai mica parte a bobului, sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu. Gasim pe piata fiecare dintre aceste componente pentru plantele la care ele se consuma, sau cereale integrale, adica produsele brute, nerafinate, carora nu li s-a indepartat nici invelisul exterior al bobului si nici germenii.Intre ele, ovazul (numit stiintific Avena sativa) este o planta erbacee cerealieră cu tulpina de tip pai si inflorescenta in formă de spic, din care se consuma semintele. El este cultivat in tari cu clima temperata, cum este si Romania. Desi in ultima perioada nu mai este atat de raspindit ca pe vremea cand exportam masiv in strainatate, importante suprafete sunt inca cultivate in Transilvania, vestul tarii si nordul Moldovei. Conditii bune de vegetatie pentru ovaz se gasesc si in zona mai umedă din sudul si nord-estul tarii.Multa vreme, acesta a fost folosit pentru hrana animalelor, dar imediat ce oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa noastra si au facut bine. De fapt, in Romania il aveam inca din anii '80 pe masa, la micul dejun, pentru ca era ingredientul principal al surogatului de cafea numit familiar nechezol.Ovazul poate fi introdus in alimentatia ta atat sub forma de fulgi, cat si de faina. De asemenea, din ovaz se obtine un foarte gustos lapte vegetal. Dintre toate formele care exista pe piata, fulgii de ovaz sunt, de departe, forma cea mai cunoscuta si mai usor de inclus in alimentatia ta zilnica, intrucat au cea mai larga arie de acoperire in materie de retete si sunt cel mai simplu de integrat in preparate.Termenul de ovaz (si latinescul sau stramos, avena) provine dintr-un cuvant sanscrit care insemna fericire. Acesta este primul si cel mai important indiciu care ne vorbeste despre beneficiile pe care ovazul le aduce organismului uman.Ovazul este cereala cu mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic. Continutul de fibre solubile este important pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a apetitului. Din aceste motive ovazul nu doar ca este permis, ci chiar recomandat sa fie inclus in alimentatia copiilor si convalescentilor.Ovazul contribuie, prin continutul sau de lizina (mult mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organism. Este benefic pentru toată lumea și este recomandat mai ales (dar nu numai) in alimentatia vegetariana si vegana intrucat contine aminoacizi esentiali necesari pentru formarea proteinelor .
Acorda un calificativ